Meçhul yangın karanlığa gömdü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde TEİAŞ'e ait ana trafo merkezinde çıkan yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle kentin birçok bölgesinde elektrikler kesildi.

Haberler 21.06.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde TEAe ait ana trafo merkezinde çkan yangn söndürüldü. Yangn nedeniyle kentin büyük kesimine saatlerce elektrik verilemedi.

Alnan bilgiye göre, Yeniehir ilçesi Dökmeta Mahallesinde bulunan ve kente elektrik salayan TEAa ait ana trafo merkezinde yangn çkt. letmede bulunan çalanlarn haber vermesiyle olay yerine çok sayda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Uzun süren çalmalarn ardndan yangn kontrol altna alnrken, 112 salk ekipleri, herhangi bir duruma kar alanda hazr bekletildi.

TEA ANA TRAFO MERKEZ

Yangn söndürme çalmalarnn ardndan TEA ekipleri, trafoda zarar incelemesi balatt. Yaplan ilk incelemede Diyarbakrn birçok bölgesine elektrik datan trafo merkezi ve yer altnda bulunan kablolarn çkan yangn nedeniyle zarar gördüü tespit edilirken, trafo ve kablolarn onarm için çalma balatld.

Söndürme çalmalarnn ardndan yaplan çalmalarla dier trafolardan kente elektrik verilmeye baland. tfaiye Daire Bakan Veysel Yiit, yapt açklamada, yangnn teknik bir arzadan kaynaklandn söyledi. Yiit, Büyük bir faciay önledik. Erken müdahale ederek yangnn dier trafolara sçramasn engelledik. 15 personel, 4 araçla müdahale ederek yangn söndürdük. dedi.

Ana Sayfaya Git