Melek Yatırıma İmzalar Atıldı

Diyarbakır'da Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri arasında "GAP Bölgesi ve Melek Yatırım Ağı Protokolü" imzalandı.

Haberler 09.10.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Melek Yatrm Forumu, Karacada Kalknma Ajans, pek Yolu Kalknma Ajans, Dicle Kalknma Ajans ve GAP daresi i birliiyle bir otelde düzenlenen imza töreninde konuan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Güneydou Melek Yatrmc Ann kurulmas ile bölgeyi kapsayan yenilikçi bir bak açsyla, yatrm kavram ve giriimci anlaynn tarihi bir dönüm noktasna tanklk ettiklerini söyledi.

Güneydou Melek Yatrmc A ile önemli bir sürecin bugün balatlacana iaret eden Güzelolu, kalknma, gelime adna dünya diliyle buluacaklarn, giriimcilik kavramna yeni bir bak açs ve çada bir yorum getirileceini belirtti.

Güzelolu, bu masann taraflarnda devletin, kamu yöneticilerinin ve birçok alanda paydalarn bulunduuna dikkati çekerek, çok hzl, kararl ve istikrarl bir ekilde bütün bu paydalarn bulumasyla gelecee doru yürüyüümüzü hzlandrmamz lazm. Bu topraklar en büyük zenginliimiz, sahip olduumuz deerlerimiz bizim gücümüz ve enerjimizdir. Artk dünya ile ayn dili konuarak, onlarla ekonomik anlamda rekabeti gerçekletirmek mecburiyetindeyiz. diye konutu.

Bölgenin insanlar ve giriimcilerinin frsatlar doru deerlendirerek, Türkiyenin 2023, 2053 ve 2071 gibi önemli hedeflerine dönük kalknma stratejisine yapabildiimiz katknn en ötesini gerçekletirmemiz lazm. diyen Güzelolu, bölgenin bütün illerinin artk geleceini doru tanmlamak zorunda olduunu, tarm alannda dünyaya marka tama adna inanlmaz frsatlar bölgeyi beklediini vurgulad.

Güzelolu, artk deer üreten ve bölgeye deer katan anlay egemen klmak istediklerini aktararak, Genç fikirlerin ve güven verici projelerin desteklenmesini hedefliyoruz. dedi.

Artk kendi baar hikayemizi yazdmz ve örnek olarak dünyaya aktaracamz dönemi bir an önce gerçekletirmemiz lazm. ifadesini kullanan Güzelolu, unlar kaydetti:

Türkiyenin bütünlüünü, gelecee ilikin büyük yürüyüünü ve güvenini yok etmek isteyenler, en bata bu ülkenin gelecee olan güveni ve inancn yok etmek istiyorlar. ç ve d bütün tehdit ve terör unsurlar, silahl terörden, ekonomik teröre kadar, bu güveni bitirmek istediler. Bugün burada bu töreni yapyorsak en büyük cevab veriyoruz.

Dünya Melek Yatrmclar Forumu Bakan Baybars Altunta, imzalanacak protokolün önemine deindi.

Bugün kurulacak Güneydou Melek Yatrmc Ann Avrupada ikinci olduunu belirten Altunta, dünyada ise altnc olduunu söyledi.

Altunta, yurt dndan bölgeye yatrmcnn gelmesi için beklenti varsa yerel Melek Yatrmc Anda olan kiilerle ilgileneceini anlatarak, öyle konutu:

çünkü bu yatrmclar ortak yatrm yapmay tercih ediyor. Diyarbakrl bir melek yatrmcnn koyaca 10 bin dolar bir anda 20 bin dolar, hazineden 40 bin dolar ve yabanc melek yatrmcdan da 80 bin dolar gibi 8 kat kadar kaldraç etkisi yapma ihtimali var. nallah bölge bunlardan istifade edebilir.

Hazine ve Maliye Bakanl Mali Sektörle likiler ve Kambiyo Genel Müdürü Hakan Ertürk ise Bakanlk olarak, Türkiyede kalknma ajanslarnn Güneydou Anadolu Bölgesinde yaptklar bu giriim protokolünü mutlulukla karladklarn belirtti.

Karacada Kalknma Ajans, Dicle Kalknma Ajans ve pekyolu Kalknma Ajans temsilcileri de GAP Bölgesi ve Melek Yatrm A Protokolunun bölgeye hayrl olmasn diledi.

Konumalarn ardndan Vali Güzelolu, Altunta, Ertürk, GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Sadrettin Karahocagil ve kalknma ajanslarnn temsilcileri tarafndan protokol imzaland.

Törende daha sonra Dünyada ve Türkiyede Melek Yatrmclk Ekosistemi ve Gelecek Vizyon konulu panel gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git