Melek'in katillerine müebbet

Diyarbakır'da tartıştığı Melek Aslan'ı (24) tabancayla vurarak öldüren Mustafa Aslan (21) ile onu azmettirdiği öne sürülen eski sevilisi Orhan Vatansever, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 14.12.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Merkez Yeniehir ilçesindeki Sanat sokanda tartt Melek Aslan tabancayla vurarak öldüren Mustafa Aslan ile onu azmettirdii öne sürülen eski sevgilisi Orhan Vatansever, müebbet hapis cezasna çarptrld.

Olay, 21 Ekim 2020 tarihinde Yeniehir ilçesi Sanat Sokanda meydana geldi. Adyamanda yaayan Mustafa Aslan (21), bir süredir eve gelmeyen ablas Melek Aslan (24) ile bulumak için kente geldi. Kardeler arasnda Melekin eski sevgilisi Orhan Vatanseverin fuhu ve dolandrclk suçlamalar nedeniyle tartma çkt. Mustafa Aslan, yannda getirdii tabanca ile ablasna öldürdü. Polis tarafndan gözaltna alnan Mustafa Aslan, çkarld mahkemece tutukland. Aslan azmettirdii iddiasyla Sakaryada gözaltna alnan Melekin eski sevgili Orhan Vatansever de tutuklanarak cezaevine kondu.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Mustafa Aslan için kardei kasten öldürme, Orhan Vatansever hakknda ise özel hayata ilikin görüntü ve sesleri ifa etme, kardei kasten öldürmeye azmettirme suçlamasyla müebbet hapis cezas istemiyle iddianame hazrlanp, dava açld. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann karar durumasna Mustafa Aslan ve Orhan Vatansever, kaldklar cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile baland. Durumada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn ve sanklarn avukatlar hazr bulundu.

MELEKE KARI ÖLDÜRMEYE AZMETTRD

Savclk mütalaasnda Sank Orhan tarafndan kabul ve ikrar edilen Mustafaya att mesajlar, maktule Melek hakknda namusu üzerinden yapt yorumlar ve gönderdii fotoraflar bir bütün olarak deerlendirildiinde, Orhann bu sözleri ile açkça sank Mustafay ablas Meleke kar öldürmeye azmettirdi denildi. Sank Orhann, Mustafaya dorudan ablas Meleki öldürmesi gerektii yönünde bir söz söylememesinin de bu durumu deitirmeyecei, Orhann genç yataki Mustafaya kar ablasnn namusu üzerinden bu ekilde hareket etmesi sonucu Mustafada ablasn öldürme kast oluacan bildii ve öngörüldüü ifade edilen savclk mütalaasnda u görülere yer verildi.

MAHKEME MÜEBBET HAPS CEZASI VERD

Sank Orhan Vatanseverin, Mustafa Aslan, ablas olan maktule Melek Aslan öldürmeye azmettirerek üzerine atl kardei kasten öldürmeye azmettirme suçunu ve maktulenin bakalarnn görmesini, bilmesini istemeyecei özel hayatna ilikin fotoraflarn rzas ve bilgisi dnda maktulenin kardei olan Mustafaya, ablasna ve de enitesine farkl tarihlerde göndererek üzerine atl olan özel hayatn gizliliini ihlal suçunu iledi. Sank Mustafa Aslann da ablas olan maktule Melek Aslan, sank Orhan Vatanseverin azmettirmesi ve yönlendirmesi sonucu, 6136 sayl kanuna göre de yasak nitelii haiz olan ateli silahla ba bölgesine 3 el ate etmek suretiyle öldürerek üzerine atl kardei kasten öldürme suçunu iledii tüm dosya kapsamndan anlalmak.

Sank ve avukatlarn savunmasnn ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, Mustafa Aslan ve Orhan Vatansevere arlatrlm müebbet hapis cezas verdi. Mahkemeye heyeti, yarglama sürecindeki davranlarn göz önünde bulundurarak her iki sann cezasn müebbet hapis cezasna indirdi. Mahkeme ayrca, özel hayatn gizliliini ihlal suçundan Orhan Vatansevere 2 yl 1 ay hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git