Melikahmet onarılıyor!

Diyarbakır'da onarımına başlanılan cadde şehrin doğasına uygun hale getirilecek. Diyarbakır Sur ilçesinde yıllarca bozuk olan ve 17 Mart 2018 tarihinde açılını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı Melik Ahmet Caddesi’nin onarımı yeniden yapılmaya başlandı.

Haberler 04.05.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde yer alan Melik Ahmet Caddesinde, yapmdan sonra araya çok fazla zaman girmeden talar yerinden oynamaya balamt. Talarn yerinden oynamas ile birlikte caddenin birçok yerinde bozulma ve çökmeler olumutu. Bunun üzerine Melik Ahmet Caddesi tekrardan onarm sürecine girdi.

Onarm yaplan cadde üzerinde yol yapm çalmasn yürüten Mühendis Ömer Karagöz, vatandalarn ve cadde üzerinde bulunan esnafn sürekli ikyet ettii Melik Ahmet Caddesini onarmaya baladklarn belirterek, yolu tekrardan Diyarbakrn doasna ve kültürüne uygun bir hale getireceklerini söyledi.

Melik Ahmet Caddesinde kaz çalmalarndan sonra Diyarbakrn özüne ait olan tarihi küp talarn kullanacaklarn belirten Karagöz, talarn içlerine de granit mermer kullanp caddeye estetik bir görünüm kazandracaklarn belirtti.

Ramazan Bayramna kadar Melik Ahmet Caddesini bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Karagöz, yol yapm süreci içerisinde cadde tamamen kapatlmayarak esnaf ve vatandalarn da ilerini yürütebileceini vurgulad.

MELK AHMET CADDESN ZAY OLAN YOLLARI VE TALARINI ONARIYORUZ

Karagöz, Diyarbakrn en güzide yerlerinden birisi olan Melik Ahmet Caddesinin zayi olan talarn ve yollarn Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolunun talimat ile onaryoruz. Melik Ahmet Caddesi Valimiz ve Belediye Bakanmzn Güzelolunun büyük bir itina ve özveri ile üzerinde durduu bir caddedir. ifadelerini kulland.

CADDE ÜZERNDEK ESNAF BU YOLDAN çOK KYETçYD

Karagöz, yolun bozuk olmasndan dolay cadde üzerindeki esnafn da sürekli ikyetçi olduunu söyledi.

Karagöz, konumasna öyle devam etti: Melik Ahmet Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan çok ikyet alnyordu. Ayrca bu yol tarihi bir kent olan Diyarbakra yakmayan bir yoldu. Bundan dolay Covid-19 salgn olmasna ramen özel izin ile cuma gününden bu yana bu yolu onaryoruz. Rabbim ksmet ederse pazartesi gününe kadar kaz çalmamz bitireceiz. Daha sonra onarm ilemini balatarak Ramazan Bayramna kadar bitirmeyi planlyoruz. Bu arada yol yapm süreci içerisinde esnaflarmz madur etmeyeceiz. Yolun bir tarafn kullanma açp hem biz ilerimizi yürüteceiz hem de esnaf iini yapmaya çalacak.

DYARBAKIRIN ESK TALARI LE YAPACAIMIZ YOLUN 10 YIL RANDIMAN VERMESN HEDEFLYORUZ

Melik Ahmet Caddesini eski Diyarbakr küp talarndan yapp içlerini de granit mermer ile süsleyeceklerini belirten Karagöz, Melik Ahmet Caddesinin onarmna balamadan önce bu yolun etüt çalmalarn yapp öyle baladk. Ta dizimi yapmadan altta beton dökeceiz. Bu ekilde salam bir yol yapmay planlyoruz. nallah yol onarm ilemi bittikten sonra en az 10 yl düzenli bir ekilde kullanmn hedefliyoruz. Yapacamz yolda Diyarbakrn eski küp talar kullanlacak. çlerine granit mermer süs talar da kullanlacak. Böylece Diyarbakr ilimize yakacak ve temsil edecek bir yol inallah yapacaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git