Memiş Yeniden Aday

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi Başkanı Yunus Memiş, kasım ayında yapılacak sendika genel kurulunda yönetimiyle yeniden aday olma kararı aldıklarını bildirdi.

Haberler 17.09.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memi, Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ubesi 6. Olaan Genel Kurulunun kasm aynda yaplacan belirtti. Genel kurul öncesi ube yönetim kurulu, ilçe tekilatlar ve dier organlaryla yapt istiareler sonucu kasm aynda gerçekletirilecek genel kurulda ekibiyle yeniden bakan aday olma karar aldn kaydeden Memi, kentte sendikacl her alana tayarak üyelerinin sosyal, özlük, ekonomik ve kültürel haklar için mücadele ettiklerini, ayn anlayla göreve yeniden talip olduklarn ifade etti.

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ubesi Bakan Yunus Memi, kasm aynda yaplacak sendika genel kurulunda yönetimiyle yeniden aday olma karar aldklarn bildirdi.

Diyarbakr Büyükehir Öretmenevinde basn açklamas yapan Memi, kasm aynda gerçekletirilecek olan seçimlerde yeninden aday olacan bildirdi.

Memi, Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan olarak ube yönetim kurulu, ilçe tekilatlar, sendikann zorunlu organlar kurulu ile yaptmz istiareler neticesinde 6 -14 Ekim delegelik seçimi ile balayacak olan süreçte sendikamzn kasm aynda gerçekletirilecek olan 6. Olaan Kongresinde deerlerimizle yeni ufuklara ekibimizle beraber yeniden bakan aday olma karar aldm. dedi.

MEM YENDEN ADAYIM

Memur-Sen ve Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ubesi olarak deerlerine sahip çktklarn ifade eden Memi, unlar söyledi:

Okullarda Seçmeli Kuran Kerim, Peygamberimizin Hayat, Temel Din Bilgiler ile Kürtçe ve Zazaca dersleri için adeta seferber olduk. Memleketin ve bölgenin kbusu haline gelen 6-8 Ekim olaylarnda inisiyatif alarak bu insanlk d terör baronlarnn bölgemiz ve ilimiz için sinsi ve hain planlarn kararl bir mücadele ile akamete urattk. Baörtüsüne kar direnç gösteren 28 ubat zihniyetine kar ilk defa Diyarbakrda fiili bir durum oluturarak bu yasakç anlay mahkm ettik. Daa kaçrlan örencilerimizin annelerinin eylemine ilk olarak biz destek vererek belediye önünde basn açklamas yaptk, annelerimizin dertleriyle dertlendik. Bölgeyi d mihraklarn talimat ile dizayn etmeyi planlayan çukur ve barikat eylemlerini lanetlerken bu süreçte bata Sur ilçe madurlar olmak üzere bölge geneli terör maduru binlerce aileye gda ve nakdi yardmda bulunduk. Hain darbe planlarn daha 17-25 Aralk evresinde Türkiyede ilk defa bizler Diyarbakrda adliye önünde basn açklamas yaparak kirli ve hain sinsi planlarn Türkiye kamuoyuna duyurduk.

HAC VE CUMA NAMAZI ZN

Son olarak Memi, Tüm memurlara hac izni ve cuma namaz düzenlemesini Diyarbakr olarak bizler teklif ettik ve üzerinde srarla durarak bunu toplu sözlemede imza altna alnmasn saladk. Ayrca tüm okullarn projelerine mescid ve abdesthaneyi dhil ettik, bu projede epey mesafe aldk. Diyarbakr ve sendikaclmz tarihinde ilk kez Diyarbakr Eitim-Bir-Sen 1 Nolu ubemizi de Diyarbakrn yetkili sendikas yaptk. Bunun gururu ve onuru içindeyiz. Hakk ayakta tutarak, doruyu, iyiyi ortaya koyanlar var diyerek sknt, bask ve zorluklarla büyük emekler veren Kim var? diye seslenildiinde, sana, soluna bakmadan Ben varm! diyen dava arkadalarmzn emeiyle Diyarbakrn en büyük sendikas olduk. Sendikacl bu ekilde tekilatmzla birlikte deerlerimizle yeni ufuklar için tüm üyelerimizden tekrar yetki ve sorumluluk için destek istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git