Mereto dağına ısınma tırmanışı

Afetlerin görünmez kahramanları ve sporcular, küresel ısınmaya dikkat çekmek için Güneydoğu'nun çatısında buluştu

Haberler 08.11.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

klim deiikliinin gözle görünür hale geldii son yllarda dac ekibi, küresel snmaya dikkat çekmek amacyla Mereto Dann zirvesine doru harekete geçti. Sason Belediye Bakan Mehmet afi Yavuzun katklaryla sabah saat 10.00da yola çkan 4 kiilik ekip, Didosk sporcusu Frat Akyüz eliinde, AFAD Eitmeni Mehmet Turgut Tayuzak, AFAD gönüllüsü shak Pulgat ile ANDA Batman gönüllüsü Melek Ik birlikte yol ald.

Yaklak 5 saat süren zorlu trmann ardndan zirveye ulaan ekip küresel snmaya dikkat çekmek amacyla açklama yaparak hatra fotoraf çektirdi. Ardndan 3 saatte ini yaparak zirveye çkmay baaran gönüllüler yaklak 8 saat sonunda zirveyi yaamann sevinciyle bölgeden ayrld.

BZLER DOAYI KRLETTKçE, GELECEMZ KARARTIYORUZ

Küresel snmaya dikkat çekmek için Mereto Dana çktn vurgulayan AFAD Eitmeni Mehmet Turgut Tayuzak; çocuklarmza güzel bir gelecek brakmak istiyorsak doaya sahip çkmak ve dünyamzda beraber yaam sürdürdüümüz canllarn yaama haklarna sayg duymamz gerekiyor, yoksa kaybedecek olanlar biz insanlar olacaz, bizler doamz kirlettikçe geleceimizi karartyoruz dedi.

DOA LE SAVAAN NSAN HER ZAMAN KAYBETMTR

Diyarbakr Daclk ve Doa Sporlar Kulübü (DDOSK) sporcusu ve Diyarbakr UMKE Gönüllüsü dac Frat Akyüz ise 2 bin 973 metre rakmda olan Mereto Da zirvesine 8inci çkm. Mu, Diyarbakr, Batman ve Bitlise kubak bir yer, geçen yl 5 bin 137 metre irtifadaki Ar Da zirvesine çktm, Mereto Da zirvesi de muhteem seyir görsellii ile Ar Da zirvesini andryor ve çok heybetli bir da. Doa her zaman bizimle mücadele halindedir, eer kazanrsak kaybedeceiz. Doann mücadeleyi kazanmas için destek olmal ve buna paralel olarak da küresel snmay durdurmak için farkndalk oluturmalyz. Aksi takdirde bugün ve geleceimiz büyük tehdit altnda olacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git