Merketlere dikkat!

Yenişehir Zabıta ekiplerinin, ilçe sınırları içerisindeki marketlerde yaptıkları denetimlerde çok sayıda, kullanma tarihi geçmiş ürün tespit edildi. El konulan ürünler, bilahara imha edildi.

Haberler 25.07.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediyesi Zabta Müdürlüüne bal Gda Denetim Ekibi ilçemizdeki vatandalarn salkl ve hijyenik gdalar almas ve tüketmesi adna denetimlerine aralksz devam ediyor. lçe snrlar içerisindeki marketleri denetleyen ekipler ilk olarak ruhsat kontrolü yapt. Ardndan gdalarn son kullanma tarihini inceleyen ekipler, çok miktarda son kullanma tarihi geçmi ürün ele geçirdi ve bu iyerleri hakknda yasal ilem balatt, kurallara uymayan iyerleri hakknda tutanak tuttular.

KULLANIMI GEçM ÜRÜNLER

Market sahiplerine gda ürünlerinin saklanma koullar hakknda bilgi veren Zabta Müdürlüüne bal ekipler baz uyarlarda da bulundu. Market personeli tarihi geçmi ürünleri raflarndan kaldrmalar veya iade etmeleri konusunda uyarld, Yeniehir Belediyesi olarak kesinlikle bu tür son kullanma tarihi geçmi ürünlerin halka satna izin verilmeyecei ve gda ürünleri satan yerlere yönelik denetimlerin düzenli olarak yaplaca her market sahibine tek tek anlatld.

EL KONULANLAR MHA EDLD

Yeniehir Belediyesi Zabta Müdürlüüne bal ekipler, ilçe merkezinde gda sat yapan marketlerde yapt denetimlerde, son kullanma tarihi geçmi cips, içecek, süt ürünleri ve daha çok çocuklara sat yaplan çikolata ve bisküviye el konuldu. Daha önce uyarld halde uyary dikkate almayan iyerleri hakknda cezai ilem uyguland. Yeniehir Belediyesi Zabta ekipleri, son kullanma tarihi geçmi yiyecek ve içecekleri imha etmek üzere depoda toplad. Toplatlan tarihi geçmi gdalar daha sonra zabta ekiplerince Büyükehir Belediyesi çöp istasyonunda imha edildi.

Ana Sayfaya Git