Mert, ismi gibi mert

Diyarbakır'da yapılan sosyal deneyde, sosyal medya fenomeninin 'Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?' sorusu üzerine tezgahındaki simitlerden veren daha sonra döner ve ayran ısmarlayan Mert Emsen (13), insanlık vazifesini yaptığını belirterek, "İyilik yapan, iyilik görür. Ben ağabeye iyilik yaptım o da bana yaptı. Aileme bakıyorum; 10 TL harçlığımı alıyorum, 15 TL de aileme veriyorum" dedi.

Haberler 18.08.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sosyal medya fenomeninin, videoya ald sosyal deneyde, Param yok, açm. Bana yemek alabilir misin? sorusuna verdikleri cevaplar ve yardmseverlikleriyle takdir toplayan çocuklardan Mert Emsen, konutu. Fenomenin aç olduunu belirtmesi üzerine önce simit ve su veren daha sonra Senin boyun uzun, sen bununla doymazsn. Ben sana döner ve ayran alaym diyen Emsen, simitçilik yaparak, ailesinin geçimine katkda bulunduunu söyledi.

NSANLIK VAZFEM YAPTIM

Bu anlar anlatan Emsen, Aç olduunu söyledi. Simit ve su istedi. Ben de verdim. Yedi içti. Bana Siz kaç kardesiniz? dedi. Evimi sordu. Daha sonra ben de ona Senin boyun uzun, bu simitle doymazsn dedim. Ona döner ve ayran aldm. Onu da yerken bana bir tablet uzatt. Al, bu senin olsun dedi. Ben de Gerek yok. Bu çok pahal bir tablet dedim. Bunun bir kamera akas olduunu söyledi. Sosyal medyaya atacaz. Herkesle yaptk. Bir tane de senin nasibin dedi. Ben nsanlk vazifem dedim. Okul açldnda sabah 07.00de gidiyorum. Daha sonra ölen 12.00de buraya geliyorum. Aileme bakyorum. 10 TL okul harçlm alyorum, 15 TL de aileme veriyorum. Amcam da yol hakkm veriyor. Simit satyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git