Mesleğinin 40. yılında yakalandı

DİYARBAKIR Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri birim sorumlusu hemşire Hacire Çetintaş'ın (60), meslekteki 40'ıncı yılını kutlayacağı gün, koronavirüs testi pozitif çıktı.

Haberler 03.12.2020 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Salk Müdürlüü bünyesinde bulunan Evde Salk Hizmetleri birim sorumlusu hemire Hacire çetintan (60), meslekteki 40nc yln kutlayaca gün, koronavirüs testi pozitif çkt. Bir hafta hastanede tedavi görmesinin ardndan görevinin bana dönen hemire çetinta, meslek hayatnn 40nc yln kutlayaca gün ikayetleri olduunu ve klinikte çalanlarn plaket ve sürpriz hazrladklarn ancak yaptrd testin pozitif çktn belirterek, Kas, vücut arlarm ve ate yükselmesi ile bunalt hissim vard. Kabus dolu günlerdi, çok kötü geçirdim. Lütfen herkes hijyen, maske ve mesafeye dikkat etsin dedi.l Salk Müdürlüü bünyesindeki Evde Salk Hizmetleri birim sorumlusu Hacire çetinta, 3 Kasm günü, meslekte 40nc yln doldurdu. çetinta, sorumlu olduu birime gitmek üzere uyand gün koronavirüs belirtileri olan atei ve halsizlii hissetti. Bunun üzerine çetintan, yaptrd koronavirüs testi pozitif çkt. Evinde kendini izole eden çetinta, 8 Kasm günü fenalaarak Kayapnar ilçesindeki özel hastaneye yatrld. 16 Kasmda tedavisi sona eren ve salna kavuan çetinta, taburcu edildi. Görevli olduu birime tekrardan gelen ve görevinin bana dönen çetinta, çalma arkadalar tarafndan karland. Kendisine pasta alan mesai arkadalaryla kutlama yapan çetintaa, hastane tarafndan da plaket veirlerek meslekteki 40nc yl kutland.

KABUS DOLU GÜNLERD

Hacire çetinta, meslek hayatnn 40nc yln kutlayaca gün ikayetleri olduunu ve klinikte çalanlarn plaket ve sürpriz hazrladklarn ancak o gün yaptrd testte pozitif olduunu örendiini belirterek, Kutlamay da yapamadm. Ateim yükseldi, özel hastanede tedavi gördüm. O süreç çok kötüydü. Kas, vücut arlarm ve ate yükselmesi ile bunalt hissim vard. Kabus dolu günlerdi. Lütfen herkes dikkat etsin. Hijyen, maske ve mesafeye dikkat etsinler. Bu hastala mümkün olduunca yakalanmasnlar. Mesleimi çok severek yapyorum. Tedavim bittikten sonra tekrar geri döndüm. Severek ve isteyerek görevimin bandaym. 4 bin hastamz var. Evde yatalak olan bu hastalarmzn bakmlarn ve takibini yapyoruz. çeitli gruplarda hastalar yer alyor. Tetkiklerini takip ediyoruz. Hastalarn bir gün önceden randevusunu oluturuyoruz. Bu hastalarn enjeksiyonlarn ve serumlarn koronavirüs döneminde kan tetkiklerini biz yapyoruz diye konutu.

ARAMIZA GER DÖNDÜÜ çN çOK MUTLUYUZ

Acil Salk Hizmetleri Bakan Yardmcs Evde Salk Hizmetleri l Koordinatörü Dr. Frat Uykur, evde salk hizmetleri olarak 3 yl önce devraldklar bayrak yarnda Hacire hemireyi birim bana getirdiklerini ifade etti. Uykur, Hacire hemire 3 yl içinde Diyarbakrda evde salk birimine çok ey katt. Özellikle baar istatistiklerinde yukarya doru çkarlmasnda çok büyük bir emei var. 40nc ylna girdii ilk gün maalesef koronavirüse yakaland. Kendisi bu süreci zor atlatt. Bu süreçte gerçekten kendisine ayrca minnettarz. Bu süreci atlatt için aramza geri döndüü için çok mutluyuz. Hacire hemireyi aramzda görmek bizim için onur ve gururdur. Onun emekleriyle evde salk hizmetleri kald yerden baarlarna ve hizmetlerine devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git