Meslek lisesinden tıp fakültesine

Meslek lisesinden mezun olan ve doktorluk hayaline ulaşmak için pes etmeden çalışan Muhammed Bozkurt, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Haberler 17.09.2021 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Diyarbakrda dünyaya gelen ve 12 çocuklu Bozkurt ailesinin en küçük çocuu olan Muhammed Bozkurt, ilkokul ve ortaokul eitiminin ardndan mesleki ve teknik anadolu lisesinde eitimine devam etti. Muhammed, burada elektrik elektronik alannda eitim alsa da çocukluk hayali olan doktorluktan vazgeçmedi. 2016 ylnda liseyi birincilikle bitirdi ancak LYSde baraj geçemedi. Mezun olduktan sonra köy ilerinde babasna yardmc olan Muhammed geçtiimiz yl anlurfann Viranehir ilçesinde Uur Kurs ile snava tekrar hazrland.

BAARILI BR CERRAH OLMAK STYORUM

Hayallerine ulamak için pes etmeden çalan Muhammed, 2021 YKSde 428.844 puan alarak Kars Kafkas Üniversitesi Tp Fakültesine yerlemeyi baard. Meslek lisesinde elektrik elektronik eitimi aldn söyleyen Muhammed, Meslek lisesinde temel derslerin says daha az bu nedenle biraz daha dezavantajl oluyoruz. Bu nedenle snava girdiim ilk yl üniversitelerin tp fakültesine yerleecek kadar iyi bir puan alamadm. Ama ben pes etmeden çaltm. Hedefim iyi bir cerrah olmak. nsanlara ifa olabilmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git