Meşrubat götürdü virüsü bulaştırdı!

Korona tedavisi gören yakınlarına meşrubat götürdü, virüse yakalanıp 4 kişiye bulaştırdı. Bayram günü korona virüs tedavisi gören yakınlarının ziyaretine gitti, aynı aileden 4 kişiye virüs bulaştırdı.

Haberler 10.08.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir kii, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korona virüs tedavisi gören yaknlarna pencereden el salladktan sonra merubat alp yanlarna giderek bayramlarn kutlad. Burada korona virüs kapan ahsn, yine akrabas olan 4 kiiye de virüsü bulatrd örenildi.

Son günlerde vaka artlarnn ba gösterdii kentlerin banda gelen Diyarbakrda, tedbirsizliklere yeni bir boyut eklendi. Kentte 11 gün önce korona virüs tespit edilen Halis B., Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altna alnd. Tedavisi devam eden Halis B., ailesiyle bayramlaamad. Akrabalar kendisine sürpriz yaparak tedavi gördüü hastanesinin önüne geldi.

VRÜS TEDBRSZL

Tedbir amaçl içeri girmeyen akrabalar, Halis B.ye dardan el sallayp telefonla arayarak bayramlat. Halis B.nin akrabalarndan A.. ise yaknna merubat götürmek için tedavi gördüü katta çkp burada korona virüslü hastayla temas etti. Daha sonra aa inen A.., B., S., A. ve S.. ile temasta bulundu. Aile üyeleri, yüksek ate, öksürük ve halsizlik ikayeti ile hastaneye bavurunca gerçek ortaya çkt. Yaplan tetkikler sonucu ayn aileden 5 kiinin korona virüse yakaland tespit edildi.

Hastalarn evde karantinaya alnd örenilirken, filyason ekiplerinin hastalarn kimlerle temas ettiklerini tespit etmek için çalma yapt bildirildi.

Ana Sayfaya Git