Metina aşireti buluştu

Güneydoğu’da birçok kan davasının barışla sonuçlanmasına vesile olan Metina Derneği, siyasi partilerin Diyarbakır’daki tüm temsilcilerinin bir araya geldiği dayanışma gecesi düzenledi.

Haberler 07.03.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dernek kurarak kurumsal bir yapya bürünen airet, kan davas gibi toplumsal yaralar sarmann yan sra eitim, kültür ve sanat gibi konularnda da çalmalar yürüten airet üyeleri, Toplumsal Dayanma ve Kültürel Etkinliklerimiz ad altnda düzenledikleri gece ile bir araya geldi.

Etkinlie Diyarbakrda bulunan airet üyelerinin yan sra, HDPli milletvekilleri, AK Parti, CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, yi Parti, HÜDAPARn il temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve birçok vatanda katld.

Kurulduu günden bu yana bata kan davalar olmak üzere birçok toplumsal yaray sarmaya çalan dernek, toplumsal bara katk sunmak, toplumsal cehaletle mücadele etmek, toplumsal fakirlikle mücadele etmek konusunda birçok mücadelede bulundu.

Dernek Bakan Aydn Pirinççiolu, Metina Dernei, Metina Airetinin mensuplarndan oluur. Metinallar, Mittani Krallna dayanr. Kerkük ve Süleymaniyeden gelmektedir. Türkiyedeki nüfusu bir milyonu amaktadr. Nüfusun youn olduu yerler Diyarbakr, Mardin ve anlurfa üçgeninde yaamaktadr. Bölgenin en kalabalk ve etkin airetlerinden biridir. Metina Aireti artk feodal airetçilik zihniyetinin dnda post modern bir anlayla sivil toplum kuruluu olma yolun adn ilk admn 2017 ylnda Metina Derneinin kurulmasyla atmtr dedi.

MAHKEME GB VATANDALARIN SORUNLARINI çÖZÜYORUZ

Metina Derneinin kurulu amacnn toplumsal bara katk sunmak, toplumsal cehaletle mücadele etmek, toplumsal fakirlikle mücadele etmek olduunu da sözlerine ekleyen Bakan Pirinççiolu, Bu ilkeler çerçevesinde topluma hizmet adna çalmalarmz alt yldr sürdürüyoruz. Son iki yl pandemiden dolay aksaklklar oldu. Özelikle bölgenin kanayan yaras olan kan davalar, arazi anlamazlklar, kz kaçrmalar, trafik ve i kazalar, yaralanmalar gibi olaylarda aileleri bir araya getirerek, ikna ederek barmalarna katk sunulmutur. çözüm bekleyen sorunlara merhem olmutur. Bu hizmet ve çalmalarmzla birçok olay mahkemeye intikal etmeden çözüme kavumu ve mahkemelerin yükünü azaltmtr. Mahkemelerde sonuçlanan olaylarda, madur da, fail de sonuçtan memnun kalmamtr. Ama bizim arac olup bartrdmz madur da, fail de memnun kalp barmlardr. Artk bölgemizin sadece kavga sorunlaryla deil sosyal, kültürel, sanat ve sportif faaliyetlerin gelimesi, yaygnlamas ve ivme kazanmas için özellikle gençlik kollarmzla, eitimcilerimizle koordineli bir ekilde proje üretme ve uygulamaya çalacaz ifadeleri kullanld.

GEçMTEN GÜNÜMÜZE CEHALETLE MÜCADELE GÖSTERS

Bu gece Toplumsal kaynama ve Kültürel etkinliklerimiz olacak, Gençlik kollarmz hazrlam olduklar geçmiten günümüze cehaletle mücadele konulu tiyatro sahnelenecektir. Yine gençlik kollarmzn ses sanatçlar bölgemizin kültürünü yanstan parçalar seslendireceklerdir. Davet konusunda belki Türkiyede bir ilke imza atacaz. Ayrm yapmadan tüm siyasi partilerin temsilcilerine üçer kiilik kontenjanla masa ayrarak gecemize davet ettik. Ayrca bölgenin kanaat önderleri, i adamlar, STK temsilcileri ve basn mensuplarn davet ederek; Barn kardeliin, dostluun ayn platformda, ayn çat altnda havay teneffüs edip, Müziimizi, tiyatro gösterimizi izlemek keyif almak, gruplamay, ötekiletirmeyi ortada kaldrp demin çocuklar olduumuzu hatrlatp güzel ve keyifli bir gece geçirmek temel amacmz. Davetimize icabet eden herkese teekkür ederiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git