Metruk yapıya yıkım alarmı

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti.

Haberler 11.01.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda yeni yerleim yerlerinin açlmasyla özellikle Balarda vatandalarn terk ettii gecekondu evleri, zamanla uyuturucu bamllarnn mekan haline geldi. Fuhu ve benzeri amaçlar için de kullanlan binalar yüzünden mahalleli, geceleri dar çkamaz oldu. Durumu gören Balar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yap için ykm karar ald. Ykmlar biten yaplarn yerine park ve oyun alan gibi sosyal yaam alanlar oluturulacak.

Balar Belediyesi mar leri Kontrol Mühendisi Frat Klç, tehlike saçan metruk yaplarla ilgili çok sayda ikayetin geldiini söyledi. Klç, Özellikle Muradiye, Kaynartepe, 5 Nisan ve eyhamil gibi mahallelerimizde bulunan ve kullanmn yitirmi metruk yaplarla ilgili çalma yürütüyoruz. çünkü bu yaplarda ciddi anlamda rahatszlklar oluuyor. Özellikle vatanda ikayetlerine istinaden bu rahatszlklar oluuyor. Uyuturucu ve kötü amaçl kullanmlar, çöp kirlilii gibi birçok skntlar oluyor. Bunlarla ilgili belediye bakanmzn hassasiyeti ile bu konunun özellikle üzerinde duruyoruz. Tespit ettiimiz metruk yaplar yasal mevzuat çerçevesinde ilemlerini gerçekletirip ykmlarn gerçekletiriyoruz dedi.

YIKIMLAR KONTROLLÜ EKLDE YAPILIYOR

lçe nüfusunun younluunun çok yüksek olduunu ifade eden Klç, tespit edilen binalarn kontrollü ekilde ykldn ifade ederek, unlar kaydetti:

Yaklak 300 bin nüfusu bulunan bir alan ve çou eski yaplardan oluuyor. u anda tespit ettiimiz 250ye yakn metruk yap var. Bunlarn 60 ile ilgili ilemimizi bitirdik. Yaklak 50ye yakn yapnn ykm balad. Günden güne artan bir say var. Bu yaplarn kontrollü bir ekilde yklmas gerekiyor. Gerekli tedbirler alnarak bu ykmlar gerçekletiriliyor. Mühendislerimiz bu kontrolleri gerçekletirdikten ve izni verdikten sonra bu çalma yaplyor. Özellikle çocuklarmz bu alanlarn etrafnda oyun oynuyorlar. Bu anlamda tehlike arz eden yaplarda var. Onlar da tespit edip mühendislerimizin kontrolünde ykmlarn gerçekletiriyoruz. Bu alanlar ortadan kaldrdkça vatandamzn memnuniyetini artrp sosyal yaam alanlarn daha iyi bir hale getirmeye çalyoruz. Bu alanlar yktktan sonra oturma alanlar ve spor alanlar oluturmaya çalacaz. Onla ilgili çalmalarmz devam edecek.

Ana Sayfaya Git