Metruk yapılar yeşil alan oluyor

Diyarbakır'da yıkımına başlanan 44 metruk yapının arsası yeşil alan olacak

Haberler 26.06.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde 44 metruk yapnn ykmna baland.

lçenin metruk binalardan temizlenmesi için 1. etapta yer alan metruk yaplarn ykmna, ilk olarak Alipaa Mahallesinden baland.

Ykm çalmalarn inceleyen Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, burada mahalle sakinleriyle sohbetti etti, onlarn sorun ve taleplerini dinledi.

çiftçi, gazetecilere yapt açklamada, ilçenin en önemli sorunlardan birini daha çözüme kavuturmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

44 METRUK YAPIDA YIKIM

lçede tarihi tescilli yaplarn ve ekonomik ömrünü tamamlam yaplarn çokluu dolaysyla zaman zaman sknt yaayabildiklerini belirten çiftçi, bu skntlardan bazlarnn, metruk duruma gelen yaplarn, çevreye braktklar kötü etki, genel asayi ve güvenlii etkilemeleri olduunu ifade etti.

Burada bina yapmak da ykmak da zor çünkü Suriçi tescilli bir alan. diyen çiftçi, yaptklar her ilem sonucunda ve öncesinde koruma kurullarndan izin alnmas, çevre ve ehircilik ile Kültür ve Turizm Bakanl ile dier payda kurumlarla mutlaka koordinasyon içinde olunmas gerektiini aktard.

çiftçi, ilçenin en önemli sorunlarndan biri olan metruk bina sorununu çözmek için 3 yllk çalmann ardndan neticeye vardklarn dile getirdi.

YEL ALAN OLACAK

Geçen ay yaptklar ihale kapsamnda 1. etapta yer alan 44 yapnn ykmna balandn söyleyen çiftçi, ilçede metruk binalar bitinceye kadar ykm ilemlerinin devam edeceini vurgulad.

lçemizin her sokan güvenli ve yaanlabilir hale getirmek, metruk binalarn çevreye oluturduu bütün olumsuz etkileri kaldrmak istiyoruz. çünkü bu metruk binalarda zaman zaman uyuturucu ve benzeri genel güvenlii etkileyecek önemli skntlar oluabiliyordu. Bu yönde vatandalardan skça ikayet alyorduk. ifadelerini kullanan çiftçi, bugün itibaryla bu sorunun üstesinden geldiklerini anlatt.

Ksa sürede metruk yaplar ortadan kaldracaklarn ifade eden çiftçi, Yaplardan geriye kalan bo alanlar çocuk oyun parklar ile yeil alanlara dönütürülecek. lçenin daha yaanlabilir bir hale getirme noktasnda çalmalara devam edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git