Mevlitle Anıldılar

Diyarbakır'da HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el-Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için mevlit okutuldu.

Haberler 09.10.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldrda hayatn kaybeden Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz Canmz verdik ama ülkeyi kimseye teslim etmedik. Allahn izniyle de kimseye teslim etmeyeceiz. Evladmz ehit olduu için gurur duyuyoruz.

Diyarbakrda HDP Merkez Yürütme Kurulunun çars üzerine, 6-7 Ekim 2014te Ayn el-Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadalar için mevlit okutuldu.

Merkez Balar ilçesinde bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken, terör örgütü DEA bahanesiyle 6-7 Ekim 2014de düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen Yasin Börü ve arkadalar için Diyarbakr Müftülüü Konferans Salonunda AK Parti Kadn Kollar Bakanlnca mevlit program düzenlendi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda Börü ve arkadalarnn görüntülerinin yer ald sinevizyon gösterildi.

AK Parti Genel Merkez Kadn Kollarndan Sorumlu nsan Haklar Birim Bakan Nihan Turan Sakalta, burada yapt konumada, bu ac olaylarn bir daha yaanmamasn diledi.

MEVLT OKUTULDU

ehitleri unutmadklarn ifade eden Sakalta, bu birlik ve beraberliin hiçbir zaman bozulmayacan göstermek istediklerini söyledi.

AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, tüm ehitlere Allahtan rahmet diledi.

Saldrda katledilen Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz da yaananlar vahet olarak nitelendirdiklerini belirtti.

Bu olaylarn bir daha yaanmamasn dileyen Gökguz, Bizim cierimiz yand, kimsenin cieri yanmasn. ifadesini kulland.

Gökguz, Bu memleket hepimizin memleketi ve hepimize yetiyor. Bu canilerin insanlar balkondan atmalar nedir? Bu caniler insanlar canl canl yaktlar. Yetmedi araçlarla üzerlerinden geçtiler. Canmz verdik, ehit ve gazi olduk ama ülkeyi kimseye teslim etmedik. Allahn izniyle de kimseye teslim etmeyeceiz. Evladmz ehit olduu için biz gurur duyuyoruz. diye konutu.

Konumalarn ardndan mevlit okundu.

Programa, Yasin Börü, Hasan Gökguz ve Hüseyin Dakakn yaknlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, parti üyeleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git