Mevlüde Hoca'nın son yolcuğu!

Diyarbakır'ın ‘Deli Mevlo'su diye öğrencilerin lakap takdığı Mevlüde Tütenek öğretmen hayatını kaybetti. Tütenk'i son yolculuğunda öğrencileri onu yalnız bırakmadı. Öğrenciler Tütenk'in tabutunu taşıyarak öğretmenlerine karşı son görevlerini yerine getirdi.

Haberler 19.02.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ziya Gökalp Lisesinde eitim veren ve yetitirdii örenciler arasnda Bakan, milletvekili, üst düzey bürokratlar çkaran Deli Mevlo lakapl tarih öretmeni Mevlüde Tütenk, hayatn kaybetti. Tütenkin tabutunu örencileri kaldrd.

Mezun olduu Ziya Gökalp Lisesinde yaklak 38 yl tarih öretmenlii yapan ve 2005 ylnda emekliye ayrlan Mevlüde Tütenk, binlerce örenci yetitirdi. Örencilerinin Deli Mevlo lakabn takt Mevlüde Tütenk, Diyarbakrllar için unutulmaz bir idol oldu. Hemen her meslek grubundan örencisi bulunan Tütenk, geçtiimiz gün beyin kanamas geçirdi. Tütenk, tedavi gördüü hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti.

Tabutunu örencileri kaldrd

Melvüde Tütenkin cenazesi dün ölen namazn müteakip klnan cenaze namaznn ardndan Yeniköy Mezarlnda defnedildi. Tütenki son yolculuunda da örencileri yalnz brakmad. Örenciler Tütenkin tabutunu tayarak öretmenlerine kar son görevlerini yerine getirdi.

Mevlüde Tütenki son yolculuunda yalnz brakmayan örencilerinden Diyarbakrn Balar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Erdoan, Mevlüde hocann bir efsane olduunu kaydetti. Erdoan, Mevlüde hocamn örencisi olmaktan onur duyuyorum, gerçekten de o bir efsaneydi, bu kadar insann gelmesi cenazesinde bulunmas onun ne kadar efsane olduunun göstergesi. Brakn Diyarbakr Türkiyede tannan insand, onun örencisi olmak benim için bir ayrcalktr. Kendisine rahmet diliyorum umarm mekan cennet olur, Allah rahmet eylesin. Babas ayn zamanda bizim mahallenin muhtaryd, anlatlacak gibi deil, snf içerisinde ve darda, dobra oluu özellikle insanlarn ona olan sevgisini daha da artrd. Örencilerinin halen onu aramas, bir efsane olarak yad etmesi herkesin birçok ans var onunla. Bizim tarih öretmenimizdi çok farkl anlatrd, sanki örencilere kafasna yerletirir ekilde anlatrd derslerini bazen esprili. Özellikle örencilere yaklam bir anne gibi yaklard dedi.

Ana Sayfaya Git