Mezarlık ziyareti yasaklandı

Diyarbakır Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında mezarlık ziyaretlerini yasakladı. Yasaktan haberi olmayan vatandaşlar, ziyaret için geldikleri mezarlıklara alınmadı.

Haberler 03.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgna kar yerelde etkin tedbirler almak için çileri Bakanl kararnamesiyle valilikler bünyesinde kurulan Diyarbakr Valilii Umumi Hfzsshha Kurulu, Diyarbakrda mezarlk ziyaretlerini yasakladn duyurdu. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Diyarbakr l Hfzsshha Kurulu tarafndan koronavirüs (Covid - 19) salgnna kar alnan önlemler kapsamnda, il genelinde özellikle perembe günleri younlaan ve sosyal izolasyon ile sosyal mesafe kuralna uymayarak halk saln riske eden mezarlk ziyaretleri yasaklanmtr. Siz deerli vatandalarmzn sal ve güvenlii için alnan bu kararlara uyulmas büyük önem arz etmektedir denildi.

Diyarbakr Valilii Umumi Hfzsshha Kurulu ayrca, ehir içi ulamda da yeni kurallar getirdi. Alnan tedbirler kapsamnda, ulamda ayakta yolcu alnmas yasakland. Her koltukta birer yolcuk üzere çapraz oturma düzeniyle yolcu tanmas kural getirdi.

MEZARLII ALINMADILAR

Buarada, Yasaktan habersiz olup Balar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlnda ziyarette bulunan vatandalar, mezarlk ziyaretinde güvenlik personeli tarafndan bilgilendirilerek geri gönderildi. Kimi vatandalar mezarlk dnda dua okuyup ayrlrken, kimisi duvarlardan atlayp içeri girmeye çalt. Polis ekipleri mezarla giren vatandalar bilgilendirerek dar çkard.

Vefat eden kznn mezarnda dua okumak için geldiini kaydeden Aysel Atakl, yasaktan haberinin olmadn kaydetti. Atakl, Haberim olsayd gelmezdim. 7 yldr her gün geliyordum, ziyaret ediyorum. Fatiha okuyorum, Yasin okutturup eve gidiyorum dedi.

Mezarlk ziyaretinde bulunan vatandalardan Ahmet Uyank ise mezarlk ziyaretinin yasaklandndan haberlerinin olmadn ifade ederek dardan dua okuyup bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git