Mezopotamya Bulvarı’na 55 bin ton asfalt serilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5,5 km uzunluğundaki Mezopotamya Bulvarı’nda sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Şimdiye kadar 7 bin ton asfaltın serildiği bulvara toplam 55 bin ton asfalt dökülecek.

Haberler 28.07.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent genelinde bu yl 500 bin ton asfalt sermeyi hedefleyen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çalmalarn aralksz bir ekilde sürdürüyor. Mezopotamya Bulvarnda ilk etapta (kanalizasyon, elektrik, yamursuyu drenaj ve internet) altyap, 1temel ve alt temel çalmalarn tamamlayan ekipler, bulvara temmuz aynn ortalarndan itibaren scak asfalt sermeye balad. Toplam 34 metre geniliinde, 5,5 km uzunluunda olan bulvara uana kadar 7 bin ton scak asfalt döküldü. Bitümlü temel tabakasnn ardndan bulvara binder tabakas için 8 cm, anma tabakas için de 5 cm kalnlnda scak asfalt serilecek. Toplam 55 bin ton scak asfaltn serilecei Mezopotamya Bulvarndaki çalmalar, austos aynn ortalarnda tamamlanacak.

5,5 km uzunluundaki Mezopotamya Bulvarnda ilk etapta yerleim yerlerinin youn olarak bulunduu anlurfa Karayolu, DT Otogar ve Frat Bulvarnn kesitii noktalar asfaltlanacak. Buradaki çalmalar bittikten sonra bulvarn geriye kalan ksmnda asfaltlama çalmalar devam edecek.

Mezopotamya Bulvarnda, asfalt çalmalarndan sonra kaldrm, orta refüj ve kavaklarda peyzaj düzenleme çalmalar balayacak.

Ana Sayfaya Git