MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp: "Silvan Barajı terör örgütü tarafından defalarca bombalandı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Diyarbakır’ın dev projelerinden biri olan Silvan Barajı'nın tamamlanmaması için terör örgütü tarafından defalarca bombalandığını hatırlatarak, projeyi onca olumsuzluğa rağmen Türk milletine kazandırdıklarını söyledi.

Haberler 25.01.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, Diyarbakrn dev projelerinden biri olan Silvan Barajnn tamamlanmamas için terör örgütü tarafndan defalarca bombalandn hatrlatarak, projeyi onca olumsuzlua ramen Türk milletine kazandrdklarn söyledi.

Diyarbakrn dev projelerinden biri olan Silvan Barajnn gövde dolgu çalmasnn tamamlanmas merasimi ile Ergani Baraj, Balar Baraj ve Ergani çme Suyu Artma Tesisi açl töreni gerçekletirildi. Törene katlan MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, terör örgütü tarafndan defalarca bombalanp, içi, korucu, güvenlik güçlerinin ehit edilerek barajn yapmnn tamamlanmasnn engellenmeye çalldn ifade etti. Kayaalp, Bu baraj cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri. Baaryla tamamlanmamas için terör örgütü tarafndan defalarca bombaland, saldrlarak içi, korucu, güvenlik güçleri ehit edildi. Uzun süreçti, örgüt engellenmesi için elinden gelen her eyi yapt, çok ükür bunu Türk milletine kazandrdk. Bu bölgenin birçok insannn geçimini salayaca kaps oldu. Burada emei geçen herkese çok teekkür ediyoruz. Özellikle burada kanlarn dökmü, bu barajn bitmesi için canlarn vermi ehitlerimizi saygyla bir kez daha anyoruz. Emei geçen bütün çalan ve idarecilere ve özellikle Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz. Biz de buray gezdik, incelemelerde bulunduk. Gayet güzel, söylendii gibi çok salkl bir çalma yaplm. nallah bugün itibar ile faaliyete geçecek, milletimizin büyük bir kazanm olacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git