Millet bahçesi güzelleştirecek

Kentsel dönüşüm dönüştürecek, Millet Bahçesi güzelleştirecek

Haberler 26.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, kentsel dönüüm ve Millet Bahçesi projelerinin ilçenin modern bir ehir haline gelmesini salayacan dile getirerek, çhalkn bunlara tam destek verdiini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanan Kentsel Dönüüm Projesi için Balarda hazrlklar tüm hzyla devam ediyor.

Kaynartepe Mahallesinde 7 bin nüfusun etkilenecei alanda bin 354 yap üzerinden hayata geçirilecek proje için çevre ve ehircilik Bakanl ile belediye tarafndan oluturulan saha ekipleri muhtarlar ve vatandalarla görümelere devam ederek bilgilendirme yaparken, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu tarafndan oluturulan irtibat bürosu vatandalara hizmet vermeye balad. Selahaddin Eyyubi Mahallesinde bulunan belediyeye ait ek hizmet binas bünyesinde çalmalar yapan kentsel dönüüm irtibat bürosunda görev yapan uzman personel, kentsel dönüüm kapsamna giren hak sahipleriyle görümeler yaparak projenin çerçevesi hakknda bilgiler aktaryor. Büronun haftann her gün açk olaca ve vatandalara her konuda bilgi verilecei kaydedildi. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu da mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandalar proje hakknda bilgilendirmeye devam ediyor.

Yerinde dönüümü srarla vurguluyoruz

Yerinde dönüüm modeliyle hayata geçirilecek olan kentsel dönüümün Balar için milat olduunu belirten Bakan Beyolu, lçemiz kentsel dönüüm ile çarpk kentlemeden kurtulacak ve bir dier tarihi proje olan Millet Bahçesi ile de güzelleecek. Devletimiz ve hükümetimiz ciddi destek veriyor. Sürecin bandan beri önceki dönem Bakanmz ve milletvekilimiz Mehmet Mehdi Eker ile milletvekillerimiz Ebubekir Bal ve Oya Eronatn önemli destei oldu. Birçok engeli birlikte atk. Önce Kaynartepe Mahallesinden balayacaz, ardndan çevre ve ehircilik Bakanlmzn yapaca planlamaya göre ihtiyaç duyulan dier mahallelerde de yerinde dönüümü uygulayacaz. Yerinde dönüümü srarla vurguluyoruz. çünkü buradan hiç kimse çkarlmayacak. Projenin amac buray boaltmak deil, vatandamzn huzur bulaca bir ehir haline getirmektir. Biz bir buçuk yldr sahadayz. Her eyi halkmzla istiare ediyoruz. Projelerimizin hepsinde halkn talebi ve beklentileri esas alnmtr. Balar halknn çok ciddi bir destei var. Yüzlerce telefon geliyor, gittiimiz her yerde insanlar heyecanla ve sevinçle kentsel dönüümün balamasn bekliyor. Kentsel dönüüm Balarn yarm asrlk hayalidir. çünkü burada yaayan halkmz dier bölgeler gibi modern koullarda yaamak istiyor. Millet Bahçesi de Balar tarihteki esas misyonu olan doal ve yeil ortama kavuturacak dedi.

Ana Sayfaya Git