Millet İçin Feda Oldu

İstanbul'da 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken yaşamını yitiren 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan ailesinin Çoban'ı kaybetmenin acısı ilk günkü gibi sürüyor.

Haberler 11.07.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha iyi bir i ve yaam kurmak için ailesi ile 20 yl önce memleketi Ergani ilçesinden stanbula giden 15 Temmuz ehidi Askeri çoban, darbe giriimi gecesi oluyla birlikte çkt evine FETÖ mensuplarnn saldrs sonucu bir daha geri dönemedi.

çobann yeeni Abdullah çoban, amcasnn Erganide bir süre çaltktan sonra 1997de stanbula yerleerek bir tekstil iiyle uratn belirterek, ancak hiçbir zaman memleketinden kopmadn, sürekli ilçeye geldiini aktard.

çoban, amcasnn yüzünün çok sert göründüünü ancak yumuak ve sevecen biri olduunu dile getirerek, öyle konutu:

Amcam bir cevize benzetiyorum. Dardan çok sert ama içi o kadar güzeldi ki tanyan bir daha brakmak istemiyordu. Amcam hiçbir zaman kendini büyük görmezdi, herkesle güzel bir ekilde muhabbet ederdi. O bizim için ölmedi yaamaya devam edecek. Bizim amcamzd ama bir yandan da babamz gibi bir insand.

- Bu ac hiçbir zaman dinmeyecek

Ei ve çocuklarnn babalarn çok özlediini dile getiren çoban, katlediliinin üzerinden bir yl geçmesine ramen aclarnn halen taze olduunu, hiçbir zaman da bu acnn dinmeyeceini söyledi.

Amcasnn hiçbir zaman yanln yannda olmadn, daima doru tarafta durduunu belirten çoban, Hak ve adaleti savunan biriydi. O gecede vatan için onu yapmas gerekiyordu ve onu yapt. ifadelerini kulland.

Bedri çoban ise amcasnn her yl Kadir Gecesinde mevlit okuttuunu ve yaknlarn davet ettiini söyledi.

Amcasnn maddi durumu yetersiz ailelere sürekli yardm yaptn ifade eden çoban, geçen yl stanbula gittiinde kendisine para vererek ilçedeki ihtiyaç sahiplerine datmasn istediini belirtti.

Darbe giriimi günü yaanalar anlatan çoban, öyle devam etti:

Amcamn pos by vard o gün gidip berberde kesmi. Yeni elbiseler alp eve gelmi ve ailesiyle birlikte yemek yemiler, sohbet etmiler. Darbe giriimini ilk haberlerde örenmi. Cumhurbakan halk sokaklara davet edince o da bir oluyla beraber sokaa çkm. lk önce Ksklya gitmiler, orada olunu brakm ve vatandalarla yürüyerek Boaziçi Köprüsüne geçmi. Orada darbeye kar duruyor, gösünü siper ediyor. Saat 5te ehit oluyor.

Amcasnn tüm yeenlerini kendi çocuu gibi gördüünü anlatan çoban, kimin yardma ihtiyac olduysa Askeri çobann yardmna kotuunu vurgulad.

çoban, amcasnn ailesine çok dükün olduunu, çocuklarnn gelecei için elinden geleni yaptn anlatt.

Amcasnn ehit haberini aldklarnda stanbula gittiklerini belirten çoban, unlar kaydetti:

Gittik ehidimizin cenazesini alp memleketine, çok sevdii topraklara getirdik. Acs halen ilk günkü gibi taze. Sanki bir yerden çkp gelecekmi gibi oluyoruz. stanbulda yaad için sanki ehit olmad da halen orada diyoruz, çocuklar da Babamz Diyarbakrda diyor. Amcam vatan ve millet için cann feda etti. Allah ondan ve onun gibilerinden raz olsun. Devletin onlardan intikam alacan biliyoruz ve sabrediyoruz. Askeri çoban bizlere bir devlet gibi sahip çkyordu. Ondan sonra da Allah raz olsun devletimiz sahip çkt bize. Beklentimiz yüzlerce ehitlerimizin binlerce gazimizin hesabnn onlardan sorulmasdr.

Ana Sayfaya Git