Milli Savunma Bakanı Akar'dan "terörü bitireceğiz" mesajı

Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile terörle mücadele harekatında önemli görevler üstlenen 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığında inceleme ve denetlemede bulundu.

Haberler 25.06.2021 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/MALATYA - Milli Savunma Bakan Hulusi Akar beraberindeki Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile terörle mücadele harekatnda önemli görevler üstlenen 8. Ana Jet Üs Komutanl ile 7. Ana Jet Üs Komutanlnda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Personeli baarlar dolaysyla tebrik eden Akar, Terör yuvalarna, teröristlerin barnaklarna, snaklarna, inlerine girildi, buralar balarna ykld, yklmaya devam ediyor. Bunlar neredeyse Sinat-Haftaninden, Metinadan balayp Zap, Avain-Basyan, Hakurk, arkasndan Gara, Kandil, Asos dahil neredelerse oradayz. Nereye kaçarlarsa kaçsnlar terörü bitireceiz. dedi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Ankaradaki 3. Hava Bakm Fabrika Müdürlüünde gerçekletirilen Hassas Güdüm Kiti-82nin (HGK-82) teslim töreninin hemen ardndan Diyarbakra geldi.

8. Ana Jet Üs Komutanln ziyaret eden Akar ve TSK komuta kademesi faaliyetlere ilikin bilgi ald, personelle bir araya geldi. Akar ve komutanlar daha sonra Malatyaya geçti.

Malatya Havalimannda Vali Aydn Baru, 2. Ordu Komutan Orgeneral Metin Gürak ve dier yetkililer tarafndan karlanan Akar ve TSK komuta kademesi 7. Ana Jet Üs Komutanlna geçti.

nceleme ve denetlemeleri srasnda faaliyetlere ilikin bilgi alan, personelle bir araya gelen Akar, buradaki konumasnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliindeki Türkiyenin uluslararas alanda özne haline geldiini, etki ve ilgi alannn genilediini belirtti.

Bu durumun sorumluluklarn artrdn, tüm gelimeleri dikkatle takip edip, proaktif önlemler aldklarn ifade eden Akar, Sorumluluklarmz, görevlerimiz, omuzlarmzdaki yük artt. Hep beraber, bir bütünlük içinde bu sorumluluu elimizi tan altna sokarak paylaacaz. Herkes elinden gelen katky salayacak, kendisine verilen görevleri en iyi ekilde yerine getirecek. diye konutu.

-Ayrlk-gayrlk yok, 84 milyon bir ve beraber

Türkiyenin bata terörle mücadele olmak üzere, tüm konularda bir taraftan kendi hak, alaka ve menfaatlerini korurken dier taraftan da dost, karde ülkelerin hak ve hukukunu korumak için gerekeni yaptn aktaran Akar, unlar söyledi:

Silahl Kuvvetlerimiz karada, denizde, havada gerekli mücadeleyi vermek suretiyle asil milletimizin egemenlik ve bamszlna halel getirmemek, hudutlarmzn ve vatandalarmzn güvenliini salamak için yaplmas gereken ne varsa yapt, yapmaya devam ediyor. Esas olan 84 milyonun birlii, beraberlii. Ayrlk-gayrlk yok, 84 milyon bir ve beraber. Bu birlik çerçevesinde paylap, bölüüp elimizden gelen gayreti göstereceiz ve güvenliimiz, savunmamz bakmndan yaplmas gereken ne varsa bunlar yerine getireceiz.

Terörle mücadele harekat kapsamnda TSK unsurlarnn yurt içi ve snr ötesinde büyük baarlar elde ettiini belirten Akar, unlar kaydetti:

u anda Mehmetçiin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütünün sözde elebalar iin nereye gittiini anladlar. Bunu alttakilerin de anlayp adalete teslim olmalarn bekliyoruz. Baka çkar yok. Terör bitecek. Irakn kuzeyinde terörü bitireceiz. Terör yuvalarna, teröristlerin barnaklarna, snaklarna, inlerine girildi, buralar balarna ykld, yklmaya devam ediyor. Bunlar neredeyse Sinat-Haftaninden, Metinadan balayp Zap, Avain-Basyan, Hakurk, arkasndan Gara, Kandil, Asos dahil neredelerse oradayz. Nereye kaçarlarsa kaçsnlar terörü bitireceiz. Bu inançla bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam ediyor. Teröristler için hiçbir yer güvenli deil. stihbarat raporlar da söylüyor ki sözde elebalar iki gece ayn yerde yatamyor. Mehmetçik teröristlerin ensesinde, bunlarn sonlarn getirmek için yaplmas gereken neyse hepsini büyük bir kahramanlkla yaptlar, yapmaya devam ediyorlar.

Ana Sayfaya Git