Mimarlıkta farkındalık

DÜ Mimarlık Fakültesinin farkındalık çalışması

Haberler 29.06.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Mimarlk Fakültesi dezavantajl bölgelerde okuyan çocuklar için bir farkndalk çalmas yapt.

Dicle Üniversitesi Mimarlk Fakültesi dezavantajl bölgelerde okuyan çocuklar için Karacada bölgesinde bir köy okulunda öretmen olarak görev yapan Merve Ceylan örencilerinin yaad çevresel eksiklikleri giderdi.

MMARLIK FAKÜLTES

Tarm faaliyetlerinden dolay yln belli dönemlerinde sk sk su kesintilerinin yaand okulda özellikle hijyenin hassasiyetle salanmas gereken bu dönemde bahçeye su kuyusu açma hedeflerinin olduunu belirten Merve Ceylan isimli öretmen, ayrca çocuklarn öle arasnda yemeklerini bahçedeki talarn üzerinde yediklerini ve bahçeye masal banklar temin edilebilirse çocuklarn daha hijyenik ve daha rahat artlarda beslenmelerini salayabileceklerini aktard.

SONDAJ çALIMALARI

Bunun üzerine harekete geçen Mimarlk Fakültesi sontaj çalmalarna destek salad ve iki adet masal bank temin ederek köydeki okula ulatrd. Okulun deposundan kesintisiz temiz su ihtiyacnn karlandn belirten Merve öretmen ayn zamanda her gün bahçede çocuklarla beraber güzel kahvaltlar yapabildiklerini söyleyerek fakülteye teekkür etti.

SAHADA UYGULAMA

Mimarlk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mine Baran, üniversite olarak yarnn örencilerini yetitiren dezavantajl bölgelerdeki öretmenlere destek olmak ve köylerdeki çocuklarn artlarn güzelletirmeye çalmak amacyla balattklar bu proje sonucunda kendilerini de mutlu ve yarna dair umutlu olduunu daha güzel projelerde bir araya gelebilme temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git