Minareye Esrar Gizlemişler?

5 ilçeyi kapsayan sokağa çıkma yasağı kalktı, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde uyuşturucu operasyonları sürüyor. PKK'nın finans kaynağına yönelik darbe operasyonunda, esrarı Cami minaresine gizledikleri ortaya çıktı.

Haberler 15.09.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK ve yaplanmasna yönelik yürütülen amansz mücadele devam ederken, Diyarbakrn Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköyde önceki gün ilan edilen sokaa çkma yasa kaldrld. Bölgedeki operasyonlarda bir köyde yaplan aramada cami minaresinde iki çuval içerisinde gizlenmi kubar esrar ele geçirildi.

CAM MNARESNDE ESRAR

l Jandarma Komutanl koordinesinde Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde jandarma komando timleri, güvenlik korucular ve polis özel harekat ekiplerinin katlmyla 10 Eylülde balatlan dün gece saat 02.00 itibaryla baaryla tamamlanan Bayrak-90 ehit Jandarma Uzman çavu Uur Salam-3 müterek operasyonunda 7 ton 271 kilogram esrar, 669 bin 478 kök Hint keneviri ele geçirilmiti. Operasyon kapsamnda, 30 üpheli hakknda gerekli yasal ilem balatlmt.

LçELERDE YASAK KALKTI

Öte yandan, Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl koordinesinde Lice, Kulp, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde jandarma komando timleri, güvenlik korucular ve polis özel harekat ekiplerinin katlmyla 10 Eylülde balatlan Bayrak-90 ehit Jandarma Uzman çavu Uur Salam-3 müterek operasyonu önceki gece saat 02.00 itibaryla baaryla tamamland.

Operasyonda, Liceye bal Yalaza Mahallesi krsalnda l Emniyet Müdürlüü ekipleriyle yaplan aramalarda, 401 AK-47 kalanikof fiei, 698 M-16 fiei, 4 arjör ele geçirildi. Liceye bal Dibekköy-çada mahalleleri karayolu kenarna gömülmü 100 kilogram amonyum nitrat ve eker karm ile 12 kilogramlk iki mutfak tüpü içine hazrlanm el yapm patlayc yerinde imha edildi.

7 TON 271 KLO ESRAR

Narko-terörizmle mücadele kapsamnda yaplan aramalarda 669 bin 478 kök Hint keneviri, 149 kilo 650 gram kenevir tohumu ile 712 kilo 450 gram kubar, 6 ton 558 kilo 550 gram toz olmak üzere 7 ton 271 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyon kapsamndaki yol kontrol ve adli aramalarda ise bin 373 kii ve 587 araç sorguland, 41 konut ve eklentisinde denetimler yapld, 30 üpheli hakknda gerekli yasal ilem balatld.

YASAIN KALDIRILDII YERLER

Öte yandan, operasyon nedeniyle Liceye bal Zümrüt, Gürbeyli, Kpçak, Damar, Snak, çral, Kyköy, Dibekköy, Budak, Dallca, Yolçat, Tepe, Türeli, Ortaç, Kabakaya, Kutlu, Yalaza, çavundur, Balan, Dolunay, Oyuklu, Arkl, Serince, çada, Kayack, Uçar, Ziyaret ve Esenler mahalleleri ile Guçik, Ahmetbey, Kola, Hasana, Navaladiri, Dingil, Aye, Hachüseyin, Kuruca, Hevselbey, Kolba, Alata, Snr, Pnar, Beendik, Haccemil, Bakanlar, Kalkanl, çaylarba, Göçer, Kerpiçören, çanak, Salam ve Esenli mezralar, Kulpa bal Zeyrek, Güllük, Özbek, Kurudere, Uygur, Karaaaç, Kaml, Baclar, çukurca, Akbulak, Demirli, Düzce, Bayrköy, Temren, Güleç, Taköprü, Barn mahalleleri ile Soldere, Maden, Dökmetepe, Yolugüzel, Gomanuri, çay, Düzpelit, Yeilce, Baçavu, Havrik, Dolusalkm, Mutlu, Mezrimalaftü, Yenidam, Küçükbaclar, Ortakuyu, Haruni, Zükrütlü, Keçiveren, Y.Polat, A.Polat, Malaabdo, Karapnar, Mevik, Kuyucak mezralar, Silvana bal Dolapldere, Daclar, çaldere, Bayramba mahalleleri ile Kayaba, Ergeçidi, Üçdirek, Alakuak, Kaso, Seydankara, Erkenciler mezralar, Hazroya bal Kocbaba, Mutluca, çitlibahçe, Sarerik, Gözeba ve Ormankaya mahalleleri ile ahgeldi ve Eldemez mezralar, Kocaköye bal Boyunlu Mahallesi ile Varlk ve Gökçe mezralarnda 12 Eylül günü saat 16.00dan itibaren duyurulan sokaa çkma yasa karar 13 Eylül saat 24.00 itibaryla kaldrld.

EHR MERKEZNDEK OPERASYON

Diyarbakrda 13 günde düzenlenen uyuturucu operasyonlarnda gözaltna alnan 10 üpheli tutukland. l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin, 1-13 Eylül tarihlerinde düzenledii operasyonlarda 163,9 gram toz esrar, 1615,24 gram kubar ile 0,60 gram plaka esrar, 406 uyuturucu hap, 78,95 gram eroin, 7,31 metamfetamin ve uyuturucu satndan elde edildii deerlendirilen 13 bin 765 lira ele geçirildi.

Gözaltna alnan 16 üpheliden 10u adli makamlarca tutukland, 6s adli kontrol artyla serbest brakld.

HAVA TESTEKL UYGULAMALAR

Öte yandan, Narkotik Suçlarla ube Müdürlüü koordinesinde bu akam merkez Sur ilçesinde hava destekli narkotik uygulamas yapld.

Uyuturucu madde kullanan, ticaretini yapan üphelilerin suç delilleriyle birlikte yakalanmas, uyuturucu mücadelede etkinliin artrlmas ve aranan ahslarn yakalanmas için gerçekletirilen uygulamaya 268 polis katld.

Parklar, sokaklar, umuma açk yerler ve metruk binalar ile üpheli görülen araçlarda arama yapld.

Umuma açk 60 i yerinin denetlendii uygulamada, 481 kiinin genel bilgi taramas yapld, 89 araç incelendi.

Uyuturucu madde ticareti yapma ve salama suçundan aranan bir üpheli yakaland.

Ekiplere polis helikopteri havadan destek verdi.

Ana Sayfaya Git