Minik yüreklerin dayanışması

Diyarbakır’da Suriye'deki iç savaştan aileleri ile kaçarak Türkiye'ye sığınan çocuklar, Rusya'nın saldırısının ardından göç etmek zorunda kalan Ukraynalı çocuklara; yazdıkları mektup ve yaptıkları resimlerle destek oldu.

Haberler 19.03.2022 - 02:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Suriyedeki iç savatan aileleri ile kaçarak Türkiyeye snan çocuklar, 24 ubatta Rusyann Ukraynaya askeri hareketi sonras Türkiye dahil birçok ülkeye göç etmek zorunda kalan Ukraynal çocuklar için hem mektup yazd hem resim yapt. Dayanma mesajlarnn yer ald mektup ve resimler; SOHRAM-DER araclyla Ukrayna Büyükelçiliine ulatrld.

Merkezin özellikle göç ve iddet maduru çocuklara destek verdiini belirten SOHRAM-DER Koordinatörü Yeter Ylmaz, Rusya-Ukrayna savann ilk haftasnda merkeze geldiklerinde, hemen savatan bahsettiler. O korkuyu, o acy hissettiler. Durmadan Ukraynadaki aileler, çocuklar; ülkelerinden ayrlyor, buraya da gelecekler mi? diye soruyorlard. çünkü kendileri de Suriyedeki savatan etkilenerek, göçü yaamak zorunda kaldlar. stemeye de olsa kendi topraklarndan, ailelerinden kopanlar oldu. u anda buradalar dedi.

YERLER DAR, GÖNÜLLER GEN

Suriyeli çocuklarn destek için çaba harcadn ifade eden Ylmaz Dileyen mektup yazd, dileyen de resim yapt. Savan çartrdklarn çizdiler. Göçleri ifade ettiler, terk edii gösterdiler. Maduriyet olarak çocuklarn ve kadnlarn daha çok ön planda çktn gördük. Mektuplarda ise tamamen bir karde gibi seslendiler. Kendi ailelerine davet ediyorlar. Kaplarnn açk olduunu ifade ediyorlar çünkü Suriyeli çocuklar da burada misafir. Yerleri dar olsa da çocuklarmzn gönülleri geni diye konutu.

Suriyelilerin, Ukraynal çocuklarn aclarn ve hüzünlerini paylatklarn dile getiren Ylmaz Dünyada artk savalarn olmasn istemiyoruz. çocuklarn ve kadnlarn gözyalarnn akmasn artk istemiyoruz. Onlar da mektuplarnda bunlar ifade ettiler. Bu mektup ve resimleri, Ukrayna Büyükelçiliine gönderdik. Onlara bir destek olmak, aclarna ortak olmak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git