Miraç hala sır!

Ailesiyle anneannesine bayram ziyaretine giden 4 yaşındaki Miraç Çiçek'ten dün de haber alınamadı. Baba Remzi Çiçek, "kimseyle bir düşmanlığımız yok" derken- Jandarma, AFAD ve UMKE, Korucular, dağ, taş, mağara aramalarını Dicle Nehrine kaydırdı.

Haberler 03.08.2020 - 22:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde, bayram ziyaretine gittikleri anneannesinin evinin önünde oynarken kaybolan 4 yandaki Miraç çiçeki arama çalmalar, jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri ile mahalleli tarafndan kapsaml ekilde drone desteiyle devam ediyor. Aramalar dün itibariyle, Dicle Nehri kysnda sürdürülmeye baland.

BAYRAMIN LK GÜNÜ

Alnan bilgiye göre, Kurban Bayramnn ilk günü, annesi Firdevs çiçek ve 2 kardeiyle birlikte Dicle ilçesine bal Kelekçi Mahallesinde yaayan anneannesine bayram ziyaretine giden 4 yandaki Miraç çiçek, evin önünde oynarken sra kadem bast. Oullarnn kaybolduunu fark eden aile, tüm aramalarna ramen Miraç bulamaynca, jandarmadan yardm istedi. hbar üzerine bölgeye çok sayda jandarma, AFAD, UMKE ekibi ile güvenlik korucusu ve salk görevlisi sevk edildi.

GÜNLERDR ARANIYOR

Mahallelinin de katlmyla 4 gündür devam eden arama çalmalarnda, dalk alanlar ile nehir yataklar didik didik tarand. Dron, termal kamera ve iz takip köpeklerinin kullanld arama çalmalarnda, baz evler ile ahrlarda da arama yaplyor. Ekipler dün itibariyle Dicle Nehri kenarnda younlat. Köye 2 kilometre uzaklktaki Dicle Nehri kenarnda arama yapan AFAD ve UMKE ekipleri tek tek aaçlarn altn kontrol ediyor, bir ize ulamaya çalyor.

çOCUUMU BULUN

4 yandaki Miraçn annesi Firdevs çiçek, çocuunun bulunmadn ve arama kurtarma ekiplerinin çalmalarna devam etmesi için çarda bulundu. çiçek, çocuum önceki gün akamüzeri saat 17.00 civar kapnn önünde kuzenleriyle oynuyordu. Kardei ve kuzeni su içmeye geldi kapnn önüne, su verdim onlara daha sonra Miraç nerede dedim, kapnn önünde oynuyor dedi. Onlarn yanna gittim yalnz kalmasnlar diye, Miraçn nerede olduunu sordum bilmiyoruz dediler. Saa sola bakmaya baladm, hiçbir yerde bulamadm. Her yere baktm bulamadm Miraçm. Miraçm hiçbir ekilde bulunmad, hepsi yalan, bulamyoruz onu. Herkese çarm var Allah rzas için duyan gören kim varsa, benim olumu bulsunlar. Kim ne biliyorsa söylesin, lütfen olumu bulun. Durmasnlar, ara vermeden arasnlar bir yerde bulup getirsinler dedi.

KMSEYLE DÜMANLIIMIZ YOK

Kaybolan Miraçn babas Remzi çiçek de kimse ile bir dümanl veya alacak verecek meselesi olmadn belirterek yetkililere seslendi. Baba çiçek, Ben burada yoktum, çocuklarm Diyarbakrdan buraya geliyor, ayn gün kayboluyor. Olumun hem kaybolduunu hem de kaçrldn düünüyorum, ben Cumhurbakanna, Bakanlara, milletvekillerine sesleniyorum. çocuumun bulunmasn istiyorum, günlerdir aç, susuz nerede ne yapyor, kimin elinde nasl yayor bilmiyorum. Yüreim paramparça kalbim skyor, bulunmasn istiyoruz. Bulundu yönündeki haberlerin aslsz olduunu söylüyorum, arama çalmalar devam etsin. Hiçbir dümanlm yok, kimseden alacak vereceim de yok diye konutu.

Mahalle Muhtar Zülküf Bayn, arama çalmalarnn sürdüünü ifade ederek, u ana kadar herhangi bir ize rastlanlmad. çalmalar devam ediyor. Bulacamza dair ümidimiz var. Köyün etrafn gezdik, dalar gezdik. Ev ve ahrlar aryoruz. nallah bulacaz dedi.

KAYMAKAM BÖLGEYE GELD

Dicle Kaymakam Halil brahim Demirçin, Keleçki köyünde incelemelerde bulundu, yürütülen çalmalarla ilgili bilgi ald.

Ana Sayfaya Git