Modern semt yol bekliyor

İki yıldır çalmadık kapı bırakmayan Fabrika Mahallesi sakinleri veryansın ediyor.

Haberler 07.05.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesinde modern ve yüksek binalarn boy gösterdii Fabrika Mahallesindeki yol sorunu vatandalar bezdirdi. Yollarn bozuk ve çamurlu olduunu belirten mahalleli, yetkililerden sorunlarnn giderilmesini istedi.

lçeye bal Fabrika Mahallesi 805. Sokak bir araya gelen vatandalar, köy yerini andran manzara karsnda çaresizlik yaadklarn söylüyor.

Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine içlerini döken mahalle sakinleri, 2 yldr Büyükehir ve Yeniehir Belediyelerinin kapsn andrmalarna ramen herhangi bir sonuç alamadklarn ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden Mehmet Elmac, yollarn bozuk ve çamurlu olmas nedeniyle çocuklarn okula gidemediini kaydetti.

BURASI KÖYDEN DAHA BETER

Madur olduklarn aktaran Elmac, Yollarmzn halini görüyorsunuz, yazn toz, kn ise çamurdan geçilmiyor. Bir ehre yakmayan eyler, buras köyden daha beter. Yol demeye bin ahit lazm. Yollarmz hep çukur ve hendeklerle dolu. Arabalarmz buradan geçemiyor, bozuluyor. Sanayiye götürmek zorunda kalyoruz. Yolarmzn asfalt yaplmasn istiyoruz ve ehrin önemli caddeleri olan 75 metrelik yol ile 50 metrelik yola balanmasn istiyoruz. Ayrca Elaz Yoluna balanmasn istiyoruz. Okula giden çocuklarmz servislerin buraya gelemedii için madur oluyor. Aydnlatma direklerimiz yok. Baya madur durumdayz. Sesimizi duyan yetkililer varsa sorunlarmzn giderilmesini istiyoruz dedi.

BOZULAN ARABALARIMIZ SANAYDE

Abdurrahman Kahraman ise 145 hane bu sitede oturuyor. Ailelerimiz gece dar çkamyor. Aydnlatma olmad için kadnlarmz ve kzlarmz zorluk yayor. Yollarmz çukur olduu için arabalarmz bozuluyor, sanayiye götürüyoruz diye konutu.

çOCUKLAR OKULA GDEMYOR

çocuklarn okula gidemediini savunan Abdulhamit Salman da, Sitemiz 2 yldr faaliyette o zamandan bu yana defalarca kayyumdaki büyükehir ve Yeniehir belediyelerine müracaat ettik ama bir türlü netice alamadk. çocuklarmz çou zaman yamur sonras çamur olutuu için okula gidemiyor. Kendi arabalarmzla çocuklarmz okula götürmeye çalyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git