Moral şenliği!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde ameliyatları başarıyla tamamlanıp koklear implant kullanmaya başlayan çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

Haberler 13.10.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Dicle Üniversitesi havuz banda düzenlenen etkinlie, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, Dicle Üniversitesi Hastanesi hekimleri, aileler ve çocuklar katld.

REKTÖR KARAKOç

Etkinlikte konuan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Hastaneleri kulak, burun boaz olsun göz ameliyatlaryla olsun organ naklindeki çalmalaryla, onkolojideki çalmalaryla bölgenin iyi bir üniversitesi konumunda. Daha ileri gitmesinde de tüm Diyarbakrl paydalarmzn katklar sonsuz olacaktr. Bu ksmda bugün tekrar bir arada olduumuz için çocuklarmzn sesleri eksik olmasn ve en güzel sesleri duymalarn temenni ederim dedi.

TMEY SALAMAK

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, Dicle Üniversitesi Hastaneleri olarak ameliyat ettikleri çocuklarla bir arada bulunup vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduunu söyledi. Akda, Ameliyattan sonra bu sonuçlar gördüümüz için mutluyuz. Doutan iitme kayb veya sonradan iitme kayb hastalar bir anlamda toplumdan dlanm ekilde. Bundan sonra hayata adm atamayacak gibi bir alg var. Bu etkinlik aslnda bu algnn sona erdirilmesine önayak oluyor. Bu çocuklarmz tekrar iitme araclyla, iitmeyi salayarak hayata balayabiliyoruz diye konutu.

BÖLGEYE HZMET

2010dan bu yana 850 çocua ilem yapldn kaydeden Akda, Batmandan, Hakkariden, Bitlisten, çeitli illerimizden hastanemize gelen hastalarmz var. Biz bu hastalarn koklear implant planlamas çerçevesinde önce tanmlarn koyuyoruz. Daha sonra kurulan bir komisyonumuz var. Burada da ameliyat yaplp yaplmayacana yönelik karar veriliyor. Ameliyattan daha sonra da rehabilitasyon ve eitim tedavisi uyguluyoruz. Sadece ameliyatla deil, bu ameliyattan sonra çocuklarn belli eitim merkezlerinde eitime tabi tutulmas lazm eklinde konutu.

Ailelerden Yeter çnar da üç çocuunun doutan iitme engelli olduunu belirterek, Cihazlar sayesinde çocuklarmn duymas biraz daha kolaylat. Böyle bir etkinlie ilk defa katlyoruz. çok güzel. Özellikle çocuklarm çok sevinçliler. lk defa böyle bir etkinlikle karlayorlar. Dicle Üniversitesi Hastaneleri hocalar sayesinde çocuklarm hayata baland. Konumaya baladlar dedi.

Etkinlikte bando gösteriminin ve çeitli ikramlarn sunulmasyla çocuklar keyifli anlar yaad.

Ana Sayfaya Git