Motosikletli şahin o!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde görevli ikiz çocuk annesi 9 yıllık polis memuru Dilek Zengin, 4 haftalık zorlu eğitimin ardından kentin ilk ve tek ‘Motosikletli Şahin’ kadın polisi olarak göreve başladı.

Haberler 19.01.2022 - 04:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda trafik denetiminde görev yapan motorize ekiplerden ahinler arasnda bir kadn polis de görev yapyor.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Trafik Uygulama ve Denetleme ube Müdürlüüne bal 20 kiilik ahin ekibinin ilk ve tek kadn polisi olan Dilek Zengin, mesaisinin önemli bir ksmn motor üzerinde geçiriyor.

Meslee 2013 ylnda balayan ve 8 yldr trafik biriminde görevli olan evli ve 2 çocuk annesi Zengin, gönüllü olarak 3 ay önce ald 4 haftalk zorlu motosiklet sürü teknikleri eitiminin ardndan kentin tek ve ilk kadn ahini oldu.

Trafik denetimi ve yönetiminde görev alan, ayn zamanda normal polislik görevlerinde de bulunan Zengin, gazetecilere, motosikletli polis olmay istediini ve bir anne için zor olsa da bu görevi yapabileceini düündüünü belirten Zengin, 120 saatlik eitimin ardndan ahin polisi olduunu ifade etti.

Trafie en hzl ekilde müdahale etmeye çalyoruz. Kadn ahin gördüklerinde aryorlar diyen Zengin, çevresindeolumlu tepkiler aldn belirtti.

Zengin, Diyarbakr halk kadnlarn her yerde olmas gerektiini söylüyor. Ben de buna inanyorum. Kadnlar her yerde olmal. Kadn ahin polisi olmak güzel bir duygu. Olumlu tepkiler alnca ben de motive oluyorum. Genç kadnlar yanma geldiinde onlara da tavsiyede bulunuyorum. Beraber fotoraf çektiriyoruz. Diyarbakrn ilk ve tek kadn ahin polisi olmaktan gurur duyuyorum. dedi.

DLEK HANIMLA TANIMAK BZM çN MUTLULUK

Uygulama noktasnda Zengin ile karlaan vatandalardan Ela Koç, kadnlar her yerde görmenin mutluluk verici olduunu aktard.

Koç, Diyarbakrda sürekli erkek trafik polislerini görüyorduk. Dilek hanm ile tanmak bizim için mutluluk oldu. ifadelerini kulland.

Sürücülerden Cuma Alper ise polislerin trafikte zorlu bir görev yürüttüklerini belirtti.

Alper, Bizim için çalyorlar. Kadnlar böyle görmek mükemmel. Kadn oförler varsa eer kadn trafikçi polisler de olmal. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git