Mücadele kararlılığı

Diyarbakır Tabip Odası, 2 günlük sürecek genel kurulda yapılan konuşmalarda mücadele vurgusu yapıldı.

Haberler 18.04.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas (DTO) 16-17 Nisanda yapaca Olaan Seçimli Genel Kurulu Diyarbakr Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda balad. Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Dersim Da, Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), Eitim Sen, nsan Haklar Dernei (HD), Türkiye nsan Haklar Vakf (THV), Salk Emekçileri Sendikas (SES), Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK) yan sra birçok sivil toplum örgütü temsilcileri toplantya katld. Salktan ve özgürlükten tasarruf edilemez, Emek bizim söz bizim ve Saln olmazsa olmaz bar ve demokrasidir pankartlar toplantn yapld salona asld.

MÜCADELEYLE GEçEN BR YIL

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, ilk günden son güne kadar her günü mücadele ile geçirdiklerine belirti. Salk alannda daha önce de var olan kronik sorunlarnn üzerine salgnla birlikte çok farkl sorunlarla kar karya kaldklarn anlatan Turan, Yaadklar ehir ve bölge olarak içinde bulunduklar eitsizliklerden kaynakl pandeminin etkisini daha ykc hissediyoruz dedi.

MIZRAKLIDAN MESAJ

Turann konumasnn ardndan, Divan Bakan Uur Ik, görevden alnarak yerine kayym atanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ebakan Selçuk Mzrakl tutuklu bulunduu Edirne F Tipi Cezaevinden gönderdii mesaj okudu.

KARAMSARLIK

Toplumsal salnn birincil koulu bar, eitlik ve özgürlük olduunu vurgulayan Türk Tabipler Birlii (TTB) MYK üyesi Halis Yerlikaya, Saln sosyal belirleyicileri olarak, tanmlanann savan olmad barçl bir ortam, toplumda yaayan insanlarn kendilerini gerçekletirebilecekleri güvenli bir i, insanca yaamn sürdürebilecekleri bir gelir parametreler salkla dorudan ilikilidir eklinde konutu. Yerlikaya, demokrasi ve bar ortamnn olmad otoriter bir yönetim anlay salk için en önemli tehdit olduunu belirterek, isizlik, yoksulluk, gelecee dair umutsuzluk ve karamsarln toplumsal salkszla yol açmakta olduunu söyledi.

MÜCADELEYE VURGUSU

Yerlikaya, mesleki itibarlarnn korunmas, haklarnn savunmas ve sorunlarn sorunlarnn çözümünün ancak meslek örgütleri ve örgütlü mücadeleyle olacan ifade eden Yerlikaya unlar söyledi: Asla ve katiyen ylmyoruz, bkmyoruz, korkmuyoruz. Geçmiimizden aldmz güçle ve gelecee olan inancmzla mücadeleye devam.

Ana Sayfaya Git