Müebbet istendi

Amcasının 15 yaşındaki kızını kuma olmayınca öldürdü, istenen ceza belli oldu

Haberler 17.05.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kendisine kuma olmay reddeden 15 yandaki amcasnn kz Emine Karaka öldüren 7 çocuk babas Aslan Karaka hakkndaki soruturma tamamland. Katil zanls Karaka ve ablas hakknda, çocuu tasarlayarak öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapis istemiyle dava açld.

Bismil ilçesine bal Selamet köyünde yaayan evli ve 7 çocuk babas olan amcasnn olu Aslan Karakan imam nikhyla kuma usulü evlilik isteini geri çevirdii için öldürülen 15 yandaki Emine Karaka cinayetiyle ilgili soruturma tamamland.

Diyarbakr Basavclnca hazrlanan iddianameye göre, geçen yl yaanan olayda sank Aslan Karaka (32) evli olmasna ramen 15 yandaki kuzeniyle imam nikhl evlenmek istedi. Emine ise yann küçüklüü, kuma olmak istememesi ve akraba olmalar nedeniyle bu evlilii reddetti. Sank bunun üzerine Emine ve ailesine husumet besledi.

ABLASI ARACIN ÖNÜNÜ KEST, KARDE TARADI

Olay günü Eminenin ailesiyle birlikte Batmana alveri yapmak için yola çktklar srada Aslann ablas Münevver, konuma bahanesiyle Emine ve ailesinin içinde bulunduu aracn önünü kesti. Aile, saldrya urayacaklarn anlamayp hzla kaçmaya çaltklar srada Aslan Karakan kalanikoflu saldrsna urad. Arac yaylm ateine tutan Karaka olay yerinden kaçarken, hedef alnan 15 yandaki Emine 4 ay youn bakmdaki yaam mücadelesini kaybetti. 18 merminin isabet ettii arac tarayan saldrgan ise kayplara kart.

5 AY SONRA TESLM OLDU

Cinayetten bir gün önce kardei Aslann evinde kalan ve olay günü aracn önünü keserek kardeinin arac taramasna olanak salayan Münevver tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi, ancak serbest kald. Sank Aslan Karaka cinayetten 5 ay sonra silahyla teslim olup tutukland.

EM KNC EVLLE KNA ETTM MAM NKAHI KIYACAKTIM

fadesinde, Emineyle evlenmek istediimi annesi Nurcana söyledim, o da scak bakt. Sonra eimle konutum ve ikinci evliliimi yapmak istediimi söyledim. Eim de olumlu baknca imam nikhyla evlenmek istedim. lk eimden boanmay düünmedim. Ancak Eminenin üvey abisi Cafer bu evlilie kar çkt. Cafer de benim ablam Münevver ile evlidir. Ben de bu evlilie Caferi ikna etmek için ablam kendi evime getirdim.

Ekonomik skntlarm balaynca bu kez Eminenin annesi de evlilie onay vermedi. Olay günü ablam konumak için aracn önünü kesti, ancak araç hzla uzaklat. Ben de pelerinden gittim ve korkutmak için birkaç el ate etmek istedim, ama silah seri at konumunda olduu için elim her tetie gittiinde 4 mermi skt. dedi.

KSNE DE AIRLATIRILMI MÜEBBET HAPS STEND

Abla Münevver Karaka da, Kardeim Eminenin bakasyla evlendirilmek istendiini bana anlatt. Olay günü de evin önünde kalabalk görünce Emineyi bakasyla evlenmekten vazgeçmeye ikna etmek için gittim dedi.

ddianamede abla karde iki sann fikir ve eylem birlii içinde tasarlayarak çocuu kasten öldürmek suçundan ayr ayr arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmalar istendi. ki sann yarglanmalarna önümüzdeki günlerde Ar Ceza Mahkemesinde balanacak.

Ana Sayfaya Git