Muhammed cinayetinde tahliyeler

8 yaşındaki Muhammed cinayetindeki sanıklara tahliye

Haberler 30.03.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnarda katledilen 8 yandaki Muhammed Veli Dümez davasnda tutuklu bulunan 3 kii tahliye edildi.

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Baalan Mahallesinde (Sergelya) 8 yandaki Muhammed Veli Dümez, 21 Ocak akam kaybolmu, bir süre sonra ayn mahallede metruk bir evde ar yaral olarak bulunmutu. Kaldrld hastanede yaamn yitiren Muhammedin katledilmesine ilikin 6 akrabas gözaltna alnm, ifadeleri alnan kiilerin tamam serbest braklmt.

Muhammedin katledilmesine ilikin balatlan soruturma kapsamnda çocuun halas Hüsnügül T., halasnn oullar E.T. ve Ö.F.T., B.T., S.O. ile çocuun days Veysi T., jandarma tarafndan yeniden gözaltna alnmt. E.T., Ö.F.T. ve B.T. savclk ilemleri ardndan serbest braklrken, Veysi T., Hüsnügül T. ve S.O. isimli çocuk ise sevk edildikleri hakimlikte 14 Mart 2020 tarihinde tutuklanmt.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan Hüsnügül T. ve Veysi T. hakknda, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürülmek ve çocuu kasten öldürmek suçlarndan iddianame hazrlad.

KAN ZLERNE RASTLANDI

ddianamede 12 Mart 2020 tarihinde ifadesine yer verilen üpheli Hüsnügül T., evlerinin arka tarafndaki bahçede bulunan kapda Muhammedin kannn niye çktn bilmediini ve olay günü ona hiç dokunmadn söyledi.

GZL TANIK FADES

ddianamede, 14 Mart 2020deki ifadesine yer verilen üpheli Veysi T. ise daha önce savclkta ifade verdiini, olayn olduu günden sonraki öle saatlerinde Hüsnügül T.n evine lavaboya gittiini, elinde kan olmadn ve elini ykayp elbiselerini deitirdiini belirtti. Veysi T.n Muhammedin bulunduu metruk evi hiçbir zaman kullanmadn dile getirmesi üzerine, olay gecesi gizli tann verdii ifade soruldu. Gizli tann Hüsnügül T.n, olay gecesi Veysi T.n berber dükknna geldii ve Hadi acele et evde iimiz var. Acilen gel dedii ve ardndan Hüsnügülün toplamda üç kere daha gelip Veysiyi çard yönündeki ifadeleri hatrlatlrken, Veysi T., böyle bir eyi hatrlamadn öne sürdü. Veysi ayrca, Hüsnügül ile hiçbir gönül bann bulunmadn, bunu söyleyenlerin kendilerine iftirada bulunduklarn ve üzerine atl suçlamay kabul etmediini kaydetti.

ddianamede üpheli olarak gösterilen çocuk, ifadesinde unlar belirtti: Ben de saat 22.05de kahveden çktm. Adem Katarn evinin önüne geldiimde metruk binadan bir kadn (Hüsnügül T.) ile bir erkein sessiz bir ekilde Kürtçe, kimse yok gel gel dediini duydum. Erkekte tamam tamam dedi. Erkek ahsn Veysi T. olduundan eminim. Metruk evdeki sesi duyunca hemen Adem Katarn evinin önünden dört be adm geri çekildim. Sonra Hüsnügül T.n binaya bakan kahverengi kapsnn kapanma sesini duydum. Dört, be yl önce bu ev bize aitti. Kahverengi kap zor kapanan bir kapdr. Ben bunu gayet iyi biliyorum. Sonra cesaret edip metruk eve girdim. Karanlk olduu için bir ey göremedim çakma yaknca Muhammed Veli Dümezin yerde yatm eklinde buldum. Yaayp yaamadna baknca öldüünü anladm. Sonrasnda çocuun elime bulaan kanyla duvarlara tutunarak yön bulmaya çaltm. Ve hemen kaçtm. Koarak mahallede bulunan pis bir suyun içinde elimi ykadm ve kimse üphelenmesin diye kahvenin önüne gittim.

KAPIDAK KAN MUHAMMEDE AT

ddianamede, olay yerinde yaplan incelemelerde Hüsnügülün bahçe kapsnda bulunan kann Muhammedin DNAs ile uyutuu ve metruk evde bulunan Muhammedin orada öldürülebileceinin deerlendirilebilecei yer ald.

SAVCI CEZA STED

ddianamede incelenen dosyada delillerin sonucunda Veysi T. ve Hüsnügül T.n ifadelerinin çelikili olduu, bunun da suçtan kurtulmaya dönük olarak deerlendirildii, Veysi ve Hüsnügülün Muhammedi kesici aletle öldürdükleri yönünde yeterli üphenin olutuu, ancak üphelilerin Muhammedi neden öldürdüklerine dair dosyada aratrmalara ramen somut bir tespit bulunmad belirtildi. Savc otopsi raporunda Muhammedin kesici alet ile katledildii, vücutta delici alet yaralanmas bulunduu gerekçesiyle sanklarn, çocua ya da beden veya ruh bakmndan kendisini savunamayacak durumda bulunan kiiye kar canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek ve çocuu kasten öldürmek suçlarndan ayr ayr hapis cezas ile cezalandrlmalar talebinde bulundu.

TAHLYE EDLDLER

Hazrlanan iddianame Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilirken, davann üç durumas görüldü. Görülen son durumada ise 3 sank tahliye edildi.

Ana Sayfaya Git