Muharrik gücün deşifresi şarttır

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam bazı emekli amirallerin açıklamasını kınadı "Bu işin arkasındaki muharrik gücün de mutlaka tespit edilmesi gerekir. Yayınlanan bildiriye imza atanlar hakkında yasal işlemler hemen yapılmalı ve kamu vicdanını rahatlatacak bir yargı süreci işletilmelidir"

Haberler 06.04.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam, baz emekli amirallerin açklamasn knayarak Bu iin arkasndaki muharrik gücün de mutlaka tespit edilmesi gerekir. Yaynlanan bildiriye imza atanlar hakknda yasal ilemler hemen yaplmal ve kamu vicdann rahatlatacak bir yarg süreci iletilmelidir. ifadelerini kulland.

Salam, yapt yazl açklamada, baz emekli amirallerin gece yars yaymladklar açklamaya tepkilerini dile getirerek açklamay knadklarn bildirdi. Emekli amirallerin hala siyaseti dizayn etmeye kalkabilmelerinin ibret alnacak bir durum olduunu aktaran Salam, unlar kaydetti:

KAMU VCDANI RAHATLAMALI

Yasama, yürütme ve yarg mensuplarnn, neyi eksik ya da yanl yaptklar üzerinde ciddiyetle düünmeleri ve bunu bir an evvel düzeltmeleri gerekir. Siyasete, siyaset kurumunun meru yollar ve sandklar dndaki yöntemlerle, darbe imal gece yars bildirileri ile ayar verme giriimleri asla kabul edilemez. Emekli amirallerin rastlant sonucu bir araya gelip, bu metni hazrladklar söylenemeyeceine göre bu iin arkasndaki muharrik gücün de mutlaka tespit edilmesi gerekir. Halkn hayatna ve huzuruna kast eden darbecilerin apoletleri zamannda sökülmeli ve verilen hükümler icra edilmeliydi. Bata mevcut cunta anayasasnn deitirilmesi olmak üzere gerekli admlar ivedilikle atlmaldr. Yaynlanan bildiriye imza atanlar hakknda yasal ilemler hemen yaplmal ve kamu vicdann rahatlatacak bir yarg süreci iletilmelidir.

Ana Sayfaya Git