Muhbir'in itirafları

Kimliğini açıklayan muhbir: Şebekenin başında karakol komutanı var

Haberler 15.04.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice Jandarma Karakol Komutan Astsubay Hakan Knin de aralarnda olduu sanklarn adli emanet deposundaki uyuturucuyu satmaktan yargland davaya sank olarak eklenen Yüksel B. mahkemede devlet adna çalan muhbir olduunu açklayp, ebekenin banda ilk durumada salverilen karakol komutannn olduunu söyledi.

Diyarbakrn Lice ilçesinde 26 Kasm 2019 günü bir ihbar üzerine yaplan yol kontrolü srasnda uzman çavu Ferhat Önün kulland aracn içerisinde 8 kilo 660 gram esrar maddesi yakalanmas ile ilgili devam eden yarglamada kimliini açklayan muhbirin anlattklar kurulan uyuturucu çarkn gözler önüne serdi. Hakknda hazrlanan iddianamenin kabulüyle dava dosyasna sank olarak eklenen Y.B, durumada uyuturucunun yakalanmasn salayan muhbir olduunu açklad.

ADL EMANETTEN çALINDI

Aracnda uyuturucu yakalanan Ferhat Önün etkin pimanlktan yararlanarak verdii beyanlar dorultusunda ele geçirilen esrar maddesinin Lice lçe Jandarma Komutanl adli emanetinden çalnd tespit edilmi, onunla ibirlii içerisinde olduu saptanan Lice Jandarma Karakol Komutan Astsubay Hakan K. ile uzman çavular Kemal T. ve Osman T. tutuklanarak cezaevine konulmutu. Uzman çavu Ferhat Ö, alnan ifadesinde daha önce de operasyonlarda ele geçirilen uyuturucuyu baka kiilere satp, aldklar paray aralarnda bölütüklerini, tüm olaylar ve alverilerin banda ise Karakol Komutan Hakan Knin olduunu anlatmt.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn konuyla ilgili yürüttüü soruturma sonucunda tutuklu 4 asker ile birlikte her ikisi de mahalle muhtar olan Abdullah Y. ve Necat . hakknda zimmet ve uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama suçlarndan iddianame hazrland. Yakalanan uyuturucuya dair tutuklu 6 kii hakknda hazrlanan iddianamenin Diyarbakr 12. Ar Ceza Mahkemesince kabulüyle kamu davas açld. Davann 5 Haziran 2020de görülen ilk durumasnda uzun tutukluluk gerekçesiyle Karakol Komutan Hakan Knin tahliyesine karar verildi.

HAKKINDA DDANAME HAZIRLANDI

Durumada tutuklu uzman çavu Ferhat Öye ait dijital materyallerin incelenmesine ilikin hazrlanan bilirkii raporunda telefonunda Yüksel abi Diyarbakr ismiyle kaytl bulunan ahsla arasnda suç unsuru oluturan görümelere rastland. Mahkemece yaplan suç duyurusu üzerinde balatlan soruturmada söz konusu kiinin Yüksel B. olduu tespit edildi. ahs hakknda Cumhuriyet Savclnca uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma ve salama suçundan iddianame hazrlanp, 2020/129 esas sayl dosya ile birletirildi.

DURUMADA KMLN AçIKLADI

Davann geçtiimiz ubat aynda görülen son durumasnda hakim karsna çkan Yüksel B, yaplan sorgusunda uyuturucu maddenin yakalanmasn salayan muhbirin kendisi olduunu açklad.

TAHLYE çN 300 BN TL!

Mahkemenin bu durumu ilgili yerden sorabileceini söyleyen Yüksel B, bo isimli ahsn uyuturucu suçundan cezaevinde olan Ali B. ve olu Berkant Bnin tahliyesi için sanklardan Ferhat Ö. ve dava d T.Tden yardm talebinde bulunduunu belirtti. Bu durumu örenince ortaya çkmas için bo isimli ahsn yanna gittiini belirterek, Sonra Diyarbakr ilinde ben, bo isimli ahs, Ferhat Ö. ve Kemal T. arasnda görüme oldu. Bu görüme içerisinde 300 bin TL Jandarma Karakol Komutan sank Hakan K. araclyla Lice Cumhuriyet Savcs M. K.ye verilmek üzere anlama saland diyen Yüksel B, ancak para verilmedii için tahliyelerin gerçeklemediini ifade etti.

BAINDA KARAKOL KOMUTANI VAR

Tutuklu sanklardan Ferhat Önün davaya konu olan uyuturucu maddeyi yakalatmadan bir gün önce Diyarbakrda yanna biraz numune getirdiini söyleyen Yüksel B. devamnda unlar anlatt: smini bilmediim bir kiiye numuneyi verdi. Hatta ben Ferhata sen nereden temin ediyorsun diye sorduumda, cevaben kimliimi gösteriyorum, geçiyorum eklinde cevap verdi. O akam konuma içeriinde Ferhattan 10 kg esrar maddesini Diyarbakr merkezdeki Körhat semtine getirmeleri söylendi. Ferhatn yannda sank Kemal de vard. Kemal de bu konumalarn hepsine ahit. Ferhat ile Kemal bu ii beraber yapyorlar. Hatta Lice Jandarma Karakol Komutan sank Hakan K. de bu uyuturucu ticaretinin bandadr. Ben bu konumadan dolay bir gün sonra sanklar Kemal ve Ferhatn Liceden uyuturucu maddeyi alp, Diyarbakra götüreceklerini ve bunu Karakol Komutan Hakan Knin bilgisi dahilinde yapacaklarn örendiim için o akam gidip l Jandarma Kom. ubeye ihbarda bulundum. Yarn nakliyenin olacan söyledim. Zaten benim ihbarm üzerine de Ferhat ve Kemalde uyuturucu madde yakaland. Ben bu ie sank Hakan Knin dahil olduunu bizzat sank Ferhat ve Kemalden örendim.

ÖRGÜT MENSUBU OLARAK BLNYORUM AMA KORUCUYUM

Sorgusunda dier sank müdafilerinin sorularn da yantlayan Yüksel B, dosyada ad geçen bo isimli ahs kendisini örgüt mensubu olarak bilse de aslnda korucu olduunu, muhbir olarak kulland kod ismin ise Seyda olduunu açklad. Mahkeme, 3 uzman çavuun askerin tutukluluk hallerinin devamna, Yüksel Bnin muhbir olup olmadnn ilgili birimden sorulmasna karar vererek bir sonraki durumann Mays 2021de görülmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git