Muhtarın köy yolunu kapattığı iddiası

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kayayolu köyünde yaşanan gerginlik yüzünden muhtarın köy yolunu kapattığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirten köy sakinleri, 2010 yılından beri söz konusu yolu kullanmadıklarını ve iddia edildiği gibi yol sorunu yaşamadıklarını ifade etti.

Haberler 20.03.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesine bal Kayayolu köyü sakinleri, baz basn yayn organlarnda yer alan köyde yaanan gerginlik yüzünden muhtarn köy yolunu kapatt iddiasnn gerçek d olduunu belirtti. Edinilen bilgilere göre, 2010 ylnda Muhtar Yusuf Polatn kapsnn önünden geçen köy yoluna alternatif olarak eski yolun yaklak 4 metre aasnda yeni bir yol yapld. O tarihten bugüne kadar köy sakinleri yeni yaplan yol üzerinden skntsz bir ekilde ulamlarn salamaya balad. Yaklak 4 gün önce diktii fidanlar zarar görmesin diye evinin etrafn çitle çevirmeye çalmalarna baladn kaydeden Muhtar Polat, bunun üzerine aslsz haberlerin yapldn belirtirken, köy sakinleri ise 2010 ylndan beri yeni yaplan yolu kullandklarn ve hiçbir sorun yaamadklarn kaydetti.

2010 ylndan beri bu yol açktr

Yaklak 48 yldr köyde ikamet ettiini söyleyen Muharrem Polat, Bu yol 2010 ylndan beri açk. Dier yol ise muhtara aittir kendi evine gidiyor. Hiçbir sorun yok. Muhtarn kendi arazisidir ve kendi evinin önünü tel ile çevirmi. Hiçbir sknt yok 2010dan beri bu yol açktr. Rahat bir ekilde gidip geliyoruz. Yolun kapatld haberini internetten duyduk ama öyle bir ey yok. 2010 ylndan beri açktr bu yol. ddia edilen eyler yanltr. Siz de bunu görüyorsunuz dedi.

Haberler gerçek ddr

Söz konusu iddialara telefonla yant veren köy muhtar Yusuf Polat, ddia edildii gibi köy yolunu kapatma gibi bir ey söz konusu deildir. 2010 ylndan beri yine benim kendi arazimin içinden geçen imdi yol kullanlmaktadr. Yaklak 4 gün önce diktiim fidanlar zarar görmesinler diye evin etrafna çit çalmas balattm. Önümüzdeki günlerde yolun hemen evin altndan geçen kavak ksmnda bir geniletme çalmas yaptracam. Bu geniletme çalmasn da kendi arazimden ekleyerek yapacam. Haberlere yansyanlar gerçek ddr, haberi yapanlar hakknda da yasal yollardan ilem balatacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git