Muhtarlar isyan bayrağını açtı!

Bir araya gelen mahalle muhtarları, düzenledikleri basın açıklamasıyla yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi. Elektrik faturalarındaki zamların halkın belini büktüğünü belirten muhtarlar, zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.

Haberler 04.09.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Atatürk Park önünde toplanan mahalle muhtarlar, son zamlarla birlikte fahi oranda art yaanan elektrik faturalarn protesto etti.

Muhtarlar adna basn açklamasn okuyan Tüm Muhtarlar Dernei Batman ube Bakan Masum Padir, yüksek elektrik faturalarnn, yeni ayda gelen zam yüküyle birlikte kimine yüzde 150 kimine de yüzde 200ü aan miktarlarda geldiini söyledi.

Yüksek faturalar asla kabul etmediklerini vurgulayan Padir, faturalarn bu ekilde gelmesi halinde haklarn Ankarada arayacaklarn kaydetti.

RKET YETKLLER HZMETTEN çOK TCARETE DÖKMÜ

nsanolunun en temel gereksinimi olan elektrik enerjisinin, hayatn vücut bulduu hemen her alanda kullanldna iaret eden Padir, unlar söyledi:

Teknoloji çamzda sonuca giden her bulu, elektrik enerjisi sayesinde hayat bulmutur. Evlerimizde, iyerlerimizde, okullarmzda vb. her mekanda enerjiye ihtiyaç duyulmaktadr. Elektrikler kesildiinde hayat bütünüyle durma noktasna gelmektedir. Bu durumun frsat bilen elektrik kurumu irket yetkilileri, hizmetten çok ii ticarete dökmü ve yapm olduklar zamlarla adeta halkn cebine göz dikmilerdir.

BU DURUM HALKIMIZIN CDD MANADA TEPKSNE NEDEN OLMUTUR

Giderek artan hayat pahallnn yan sra elektrik faturalarndaki zamlarn halkn belini büktüünü belirten Padir, Öyle ki; zaten yüksek miktarlardaki elektrik faturalar, yeni ayda gelen zam yüküyle birlikte kimine yüzde 150 kimine de yüzde 200ü aan miktarlarda gelmitir. Bu durum halkmzn ciddi manada tepkisine neden olmutur. Baz elektrik faturalar, sanki konut kiras ya da satn alnan bir evin aylk ödemesi miktarlarnda bizlerden tahsil edilmektedir. Zaten ilerin iyi gitmedii bu pandemi sürecinde esnaf perian, orta gelirli skntl, yoksulun hali içler acs ve memurun durumu ortada iken, gelen bu ar zamlarn halkmza bu denli yanstlmas, birilerinin keyfiyeti, inisiyatifi ve cebinin doldurulmasna müsaade edilmeyecek boyuttadr. diye konutu.

UMARIM YETKLLER Üç MAYMUNU OYNAMAZ

Yetkililerin yaanan soruna ivedi ekilde çözüm bulmas gerektiini söyleyen Padir, konumasn öyle tamamlad:

Halkmz ve muhtarlar olarak bizler gelen bu yüksek faturalar asla kabul etmiyor ve kendilerini knyoruz. ayet bu korkunç zamlar geri çekilmedii ve faturalarn bu ekilde gelmeye devam halinde, gerekirse biz muhtarlar olarak hakkmz Ankara merkezli aramak zorunda kalacaz. Umarz ve dileriz ki irket yetkilileri bizlerin bu hakl isyanna kulak verip üç maymunu oynamaz ve bizlerin bu taleplerine olumlu yant vereceklerdir.

Ana Sayfaya Git