Muhtarlarla buluştu!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Haberler 20.10.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Ant Parkta düzenlenen çelenk sunma töreninin ardndan Vali Karalolu, valilim Hevsel salonunda muhtarlar kabul etti. Vali Münir Karaloluna Diyarbakr Muhtarlar Dernei Bakan Mehmet Demir ve temsilen 18 muhtar ziyarette bulundu. Muhtarlarn 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Vali Karalolu, görüme öncesi basna açklamalarda bulundu.

MUHTARLARLA STARE

Vali Münir Karalolu, Diyarbakrdaki bin 46 muhtarn ve ülkenin her corafyasnda halka hizmet eden bütün muhtarlarn Muhtarlar Gününü tebrik ettiini söyledi. Vali Karalolu, dari sistemde ve demokraside ilk halkay muhtarlar oluturuyor. Halka en yakn olan muhtarlar mahallede devleti, devletin nezdinde de mahalleyi temsil ediyor. Kendi mahallelerinin ihtiyaçlarn hem kamu kurum ve kurulularnn nezdinde hem de belediyeler nezdinde takip etmek ve sonuçlandrmak muhtarlarn en önemli görevidir. Biz mahallelerimizdeki muhtarlarmz devletin gören gözü, devletin ileyen eli, devletin söyleyen dili olarak görürüz Biz mahallelerde ilerimizi sizlerin üzerinden takip ederiz mahallelinin talebi de genel olarak sizin üzerinizden bize ular Onun için gerçekten mahalle muhtarlarmzn idari sistem içerisindeki fonksiyonu çok önemlidir. Bunlarla birlikte mahallelerdeki kamu hizmetlerinin korunmas çok önemlidir dedi.

MUHTARLAR DERNE

Diyarbakr Muhtarlar Dernei Bakan Mehmet Demir ise ülkede ilk muhtarlk tekilatnn kurulduu gün olan 19 Ekimin 2015 ylndan itibaren Muhtarlar Günü olarak ilan edildiini belirtti. Demir, bugünün Muhtarla Günü ilan edilmesinde bata Cumhurbakan ve hükümete ükranlarn sunduklarn dile getirdi. Toplant daha sonra basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git