Mühür Alındı

Sosyal medya üzerinde "Terör örgütü propagandası" yaptıkları iddia edilen üç muhtar "görevden" alındı.

Haberler 14.01.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil lçesinde 3 muhtar, sosyal medyada yaptklar paylamlarda, Terör örgütü propagandas yapmak iddiasyla görevlerinden alnd, yerlerine azalar atand. Görevden alnanlardan Esentepe Mahalle Muhtar Alaattin Tekin, 3 yl önce ölen annesinin fotorafn paylat için görevden alndn iddia ederek, Annemin fotorafnda boynunda sar, krmz ve yeil renkli bir earp vard. Bu yüzden beni görevden aldlar dedi.

Bismil lçesinde Altok Mahalle Muhtar Mürsel Zoroolu, Sanayi Mahallesi Muhtar Mehmet Bayndr ve Esentepe Mahallesi Muhtar Alaattin Tekin, çeitli tarihlerdeki sosyal medya paylamlar nedeniyle haklarnda açlan soruturma kapsamnda ifadeleri alndktan sonra görevden alnd. Sosyal medya paylamlar ile, Terör örgütü propagandas yapmak iddiasyla soruturulan muhtarlar ilçe Kaymakam tarafndan görevlerinden alnmasndan sonra yerlerine azalardan atama yapld.

MUHTARLARIN SAVUNMASI

Görevden alnan Esentepe Mahalle Muhtar Alaattin Tekin, polis karakoluna çarldn ve sosyal medya paylamlarnn sorulduunu belirterek, 3 yl önce kaybettiim 70 yandaki annem Cevahir Tekinin boynunda yeil, krmz, sar renkli fular ve zafer iaretli fotoraf ile Rojavada çekilmi bir fotoraf ve Kuran- Kerim okuyan bir Pemergenin fotoraf ve HDP Genel Bakan Selahattin Demirtan fotorafn ne maksatla paylatm sordular. Bu paylamlarn suç olmadn söyledim. Sonra da beni görevden aldlar. Anamn zafer iareti yapan fotoraf suç sayld. 5 bin nüfusuyla ilçemizin 3üncü büyük mahallesinin muhtarym. Yaptm paylamlar yasad olsayd zoruma gitmezdi. Anamn fotorafn paylatm diye muhtarlk görevimden alnmam beni çok üzdü dedi.

8 YILDIR SANAY MUHTARI

Yaklak 8 yldr Sanayi Mahallesi Muhtarl yapan Mehmet Bayndr da, emniyette facebookta yapt paylamlarn sorulduunu belirterek, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbakan aday aday olan ve siyasi bir partinin Genel Bakan olan Selahattin Demirtan fotorafn paylatm. Mahkemeye çkmadan sadece karakolda terörle mücadele ubesine çardlar. Gidip orada ifade verdik. Valilik oluruyla kaymakamlk tarafndan muhtarlk görevimden alndm. Avukatlarla konutum, hukuki olarak haklarm arayacam diye konutu.

EMNYETE çAIRDILAR

Altok Mahallesinin 24 yllk muhtar Mürsel Zoroolu da, sosyal medyada paylam yapacak düzeyde teknoloji kullancs olmadn savunarak, Emniyete çardlar, ifademizi aldlar. Ben cep telefondan sosyal medyay zaten kullanamyorum. 2013te yaptm paylamlar sordular. Yapmadm, yapsaydm zoruma gitmezdi. Pazartesi günü haber verdiler resmi yazyla, görevden alndmz bildirdiler. Mahkemeye çkmadan emniyette aldklar ifadeyle, valilik oluru ve kaymakamlk karar ile görevden alndk. Ben 1993 ylndan beri muhtarlk yapyorum. Bir çok hükümetle çaltm. Hiç bir zaman yasad bir i yapmadm. Hukuki yollardan haklarm arayacam dedi.

Ana Sayfaya Git