Mukabele yapılıyor

Türkiye'nin en eski camisi olan Diyarbakır Ulu Camii'nde Ramazan ayında Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünneti olan mukabele geleneği yüzyıllardır devam ediyor.

Haberler 22.04.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

639 ylnda camiye çevrilerek ibadete açlan ve o tarihten itibaren Müslümanlarn manevi deerlerinden biri olan Diyarbakr Ulu Camii, Müslümanlarn 5inci Harem-i erifi olarak kabul görülüyor.

Müslümanlarn 639 ylndan günümüze ibadetlerini eda ettikleri Ulu Camiinde, 1382 yl sonra yani bugün de ibadet edilmeye devam ediliyor ve bu çerçevede içinde bulunduumuz Ramazan ay münasebetiyle mukabele sünneti ihya ediliyor.

MUKABELE SÜNNET HYA EDLYOR

Salgn süreci olmasndan dolay camide bulunanlarn sosyal mesafe ve maske kurallar çerçevesi altnda ellerindeki Kuran- Kerim ile mukabele yapmalar güzel görüntüler oluturuyor.

Maneviyatmzn güçlü olmas gereken bu günlerde Müslümanlar, Diyarbakr Ulu Camiinde gün içindeki vakit namazlar sonrasnda Allahn insanla gönderdii en büyük mucize olan Kuran- Kerimi, Hazreti Peygamber Efendimizin mukabele geleneiyle okuyorlar.

Yediden yetmie Müslümanlarn itirak ettii mukabele sünneti, Ulu Camii imam-hatiplerinin okumu olduu Kuran- Kerim ve baz ayetlerin mealinin okunmasyla devam ediyor.

Ana Sayfaya Git