Musa anter anıldı

"Apê Musa" anılan Kürt Yazar Musa Anter, öldürüldüğü yerde anıldı. Oğlu Dicle Anter, babasının kaleminin yerde kalmadığını belirterek, “Anter’in tohumları yeşerdi, büyüdü ve onun yolundan gidiyor” dedi.

Haberler 21.09.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt Yazar Musa Anter (Ap Musa), 20 Eylül 1992 tarihinde JTEM tarafndan Diyarbakrn Seyrantepe Mahallesinde vurulduu sokakta anld. Anmaya Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Meral Dan Beta ve milletvekilleri, ile Anterin olu Dicle Anterinde aralarnda bulunduu gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisi katld.

KALEM YERDE KALMADI

Musa Anterin olu Dicle Anter, babasnn kaleminin asla yerde kalmadn kaydederek, Dehaklarn üzerimize geldii bu dönemlerde, gazetecilere yöneldii bu günlerde, Musa Anterin Kawalar ve Gurbetellileri bunlara çok güzel cevaplar veriyor. Anterin tohumlar yeerdi, büyüdü ve onun yolundan gidiyor. Örencileri çoald, hatta her geçen gün çoalmaya devam ediyor. Bugün ne kadar gazeteci tutuklanmsa, onun yerine yeni yeni gazeteciler geliyor. Bu bir gelenek haline geldi. Bizler deerlerimizin kalemlerini yerde brakmayacaz ifadelerini kulland.

KÜRDE BAKI DEMED

JTEM elemanlarnn Biz yaptk itiraflarna ramen 28 yldr faillerin bulunmadn, aksine korunduunu dile getiren HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, 72 yanda bir bilgeye kyld. 28 yl sonra failler hala korunuyor. ktidarlar deiti, faillerin ad deiti ama Kürtlerin bilgesine baklar deimedi. Ap Musa, Kürt dilini savunurken, halklarn kardeliini de savundu. Ap Musann kalemi yerde kalmad, kalmayacak. Musa Anter yoldalar gazeteciler, bizim geleceimizi aydnlatacak eklinde konutu. Yaplan konumalarndan ardndan Musa Anterin vurulduu yere karanfiller brakld.

Ana Sayfaya Git