Muş'a destek

Diyarbakır annelerinden çocukları dağa kaçırılan Muş'taki ailelere destek.

Haberler 22.04.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 596. gününde devam ediyor.

Aileler, daa kaçrlan çocuklar için Muta HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan ailelerle görüntülü görütü. Görümede, aileler, oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Annelerden Ayegül Biçer, görümenin ardndan yapt açklamada, Dou ve Güneydou illerinde çocuklar daa kaçrlan aileler olarak terör örgütü PKKya boyun emediklerini söyledi.

Evlatlarn istediklerini ve eylemlerinde sonuna kadar kararl olduklarn ifade eden Biçer, Hakkmz olan evlatlarmz onlardan söke söke alacaz. Mu, Van, Hakkari, rnak, Diyarbakr ve hatta Almanyada birlik beraberlik içerisinde PKK ve HDPyi bitirmeye karar verdik. dedi.

Mutaki ailelere de destek verdiklerini dile getiren Biçer, salgndan dolay bu kente gidemediklerini, ama gönüllerinin onlarn yannda olduunu belirtti.

Biçer, Muta da dier illerde olduu gibi eylem yapan ailelerin saysnn her geçen gün artacan ifade etti.

Aileler daha sonra terör örgütü PKK ve HDP aleyhine sloganlar att.

Ana Sayfaya Git