Mustafa Varank, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Bu evlat nöbetinin inşallah hayırla sonuçlanacağına inanıyoruz. Devlet olarak bu evlatlarımızı aileleriyle buluşturmak için her türlü mücadeleyi sınır içinde, sınır dışında veriyoruz." dedi.

Haberler 10.06.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 1011inci gününde sürüyor.

Diyarbakrdaki temaslarn sürdüren Bakan Varank, HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti, onlara karanfil verdi.

Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla Varank karlayan aileler, evlatlarnn daa nasl kaçrldn anlatt, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Burada konuan Varank, ailelerin tek isteinin evlatlarna kavuabilmek olduunu söyledi.

Bu 1011 günlük kutlu nöbette 35 evladn geri döndüünü belirten Varank, 300ün üzerinde ailenin her birinin de evlatlarna kavumak istediini ifade etti.

Varank, evlat mücadelesinin kutlu bir mücadele olduunu dile getirerek, Barlar yanan, cierleri yanan anneler, babalar 1011 gündür bu adreste nöbet tutuyorlar. Bu adres demokratik siyaset yaptn iddia eden HDPnin il bakanlnn önü. Buradaki her bir ailemizin srarla söyledii ey Evlatlarmz HDPnin ilçe binalarndan, il binalarndan kandrarak daa götürdüler ve bu evlatlarmz 14, 15 yanda çocuklar. Burada ailelerimizin tüm Türkiyeye verdii mesaj çok önemsiyoruz. Ülkemizde terör örgütünü ve terör örgütüne payandalk yapan siyasetçileri görmek istemiyoruz. diye konutu.

Bu ailelerin de bunu adeta haykrarak tüm Türkiyeye ilan ettiini anlatan Varank, ailelerin bir an önce evlatlarna kavumas için dua ettiklerini aktard.

EVLATLARIMIZI ALELERYLE BULUTURMAK çN HER TÜRLÜ MÜCADELEY VERYORUZ

Varank, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu evlat nöbetinin inallah hayrla sonuçlanacana inanyoruz. Devlet olarak bu evlatlarmz aileleriyle buluturmak için her türlü mücadeleyi snr içinde, snr dnda veriyoruz. nallah evlatlarna, bu ailelerimiz kavuacaklar ama Türkiye de bu terör, terörist belasndan ve teröre payandalk yapan, terör örgütüne adam kazandrmak için 14-15 yanda çocuklar kandran siyasi görünümlü teröristlerden de inallah kurtulacak. Bu mücadeleyi buradaki Kürt kardelerimizle beraber vereceiz. Siyaset olarak kararlyz.

Bu dirayeti gösteren, bu mücadeleyi veren aileleri kutladn ifade eden Varank, onlara bu mücadelelerinde kolaylk diledi.

Varank, hükümet ve Cumhur ttifak olarak onlarn yannda olduklarn dile getirerek, nallah bu mücadeleyi en güzel ekilde tamamladklarnda, evlatlarna, her bir ailemiz kavutuunda beraberce sevineceiz. Allah yardmclar olsun. ifadelerini kulland.

Ziyarette, Vali Ali hsan Su, AK Parti Diyarbakr milletvekili Ebubekir Bal da yer ald.

Ana Sayfaya Git