Mustafa'nın sesi duyuldu!

Minik Mustafa öğretmen annesinin sosyal medyadan yaptığı çağrıyla Almanya'da bulunan uygun kök hücre ile sağlığına kavuştu.

Haberler 14.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genetik kökenli kemik ilii yetmezlii (Fanconi Aplastik Anemisi) nedeniyle Antalyada tedavi gören 3 yandaki Mustafa Janberk, Diyarbakrda öretmenlik yapan annesinin sosyal medyadan yapt çaryla Almanyada bulunan uygun kök hücre ile salna kavutu.

Diyarbakrda sosyal bilgiler öretmenlii yapan Cansu Au, 3 yandaki olu Mustafa Janberke konulan Fanconi Aplastik Anemisi tehisi sonras sosyal medyadan balatt kampanya ile uyumlu kök hücre baçsna ulamann mutluluunu yayor. Antalyada özel bir hastanede tedaviye alnan Mustafa Janberk için anne Auun sosyal medyadan yapt çar sonras, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) devreye girdi.

Almanyada bulunan baçdan mart aynda alnarak Türkiyeye getirilen kök hücre, yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle küçük Mustafaya nakledilememiti. Ailenin ve baçnn srarl takibi ve Salk Bakanlnn da giriimiyle Mustafaya umut olan operasyon 20 Haziranda Antalyada gerçekleti.

Yaklak bir yl hastalkla mücadele eden olunun salna kavutuunu sosyal medyadan duyuran Au, çok ükür baçmz vazgeçmedi ve bize hayat oldu. paylamnda bulundu.

Bir süre Antalyada özel bir hastanede takibi yaplan Mustafa Janberk, kan deerlerinin normale döndüünün görülmesi üzerine 12 Austosta taburcu edildi. Olu ile birlikte ilik bekleyen dier hastalar için de sosyal medyadan kampanya balatan anne Au, bu mutluluunu da yaymlad video ile ifade etti.

SZN YARIM SAATNZ NAKL BEKLEYEN HASTALARIN HAYATI DEMEK

Türk Kzlaya balanacak 3 küçük tüp kann yüzlerce Mustafa için umut anlamna geldiini belirten Au, Bizim bamza gelen bu hastalk yarn sizin de banza gelebilir. Lütfen kök hücre banda bulunun. Sizin yarm saatiniz nakil bekleyen hastalarn hayat demek. Bir çocuun kahraman olmak zor deil. ifadelerini kulland.

nsanlarn trombosit ve kan ba sözlerini duyduunda çekindiini aktaran Au, kan bann kendileri gibi zor durumda olan aileler için ne denli önemli olduunun iyi anlalmas gerektiini vurgulad.

Olu için sosyal medyada video çekip, kampanya balattktan sonra güzel dönüler aldn aktaran Au, kan ba srasnda çektirdikleri fotoraf kendisine gönderenler olduunu, en çok da buna duygulandn belirtti.

Kiisel blog ve sosyal medya hesaplarndan paylam yapan Au, Türkiyede ilik nakli ve kök hücre nakli bekleyen onlarca çocuk var. Lütfen size en yakn kan merkezlerine gidip kan ve trombosit banda bulunun. çünkü ilik nakli baz hastalklarn tek tedavisi. Kahraman olun. Bugün harekete geçmeye var msnz? mesajn yaynlad.

Bir kiinin hayat bile deise kendisi için mutluluk kayna olacan kaydeden Au, ailelerin umudunu yitirmemesi gerektiini ve güzel günlerin bir gün gelecei umuduyla hasatlkla mücadele edilmesi tavsiyesinde bulundu.

MUSTAFA JANBERKN ZORLU MÜCADELES

Diyarbakrda özel bir okulda sosyal bilgiler öretmeni olarak görev yapan Cansu Au, 3 yandaki olu Mustafa Janberki, 25 Kasm 2019da halsizlik ve ate ikayetiyle Ankarada Hacettepe Üniversitesi çocuk Hematoloji Servisine götürmü, oluna genetik kökenli kemik ilii yetmezlii (Fanconi Aplastik Anemisi) tehisi konulmas üzerine uygun baç bulunmas için hazrlatt afi ve görsellerin sosyal medyadan paylalmasn salamt.

Au, olunun durumunun kötülemesi üzerine sosyal medyadan iletiim kurduu kiiler sayesinde, 3 yandaki olu Mustafa Janberki 1 Ocak 2020de Antalyada özel bir hastaneye getirmiti. Minik Mustafa ve annesi burada uygun kök hücre baçsna ulamak için beklemeye balamt.

Ana Sayfaya Git