Mutluluk kaf dağının arkasında mı?

Ne yazık ki?.. Ancak mutluluk kişiye özgü ve yaşam kültürüne göre varlık gösteriyor. Söz haber, Diyarbakır'lılara "mutluluğu" sordu, alınan cevap; "insan yetinince mutlu olur?"

Haberler 13.09.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hepimiz mutluluk üzerine mutlaka düünmüüzdür. Bizi nelerin mutlu, nelerin mutsuz edeceine dair deerlendirmelerde bulunmuuzdur. Kimine göre mutluluk parada kimine göre ise akta Ve hatta mutlak bir mutluluk yoktur diyenlerimiz de var iken bizde Diyarbakr Söz Gazetesi haber ekibi olarak bu felsefi soruya yant aramak için yollara düüp vatandalarn mutluluk ile ilgili görülerini sizler için aratrdk.

te vatandalarmzn mutluluk kavramna yaklamlar

NSAN YETNNCE MUTLU OLMAYI BAARABLR

Müjdat Altuner, Ben iç dünyamda mutluyum çünkü yetinmeyi biliyorum. nsan yetinince mutlu olmay baarabilir. Elimizdekilerin kymetini bildiimiz zaman her ey çok farkl olur. Koullar neyi gerektiriyorsa ve hangi koullardaysak o koullarla bark yaamay bilmemiz gerek. Ben mutluluu böyle simgeliyorum. Ekonomik artlarnda etkisi çok büyük ama kesin mutluluu getirir mi tartlr.

EKONOMK ARTLAR ORTADA KEN MUTLULUKTAN SÖZ EDLEMEZ

Ahmet Ylmaz, Ben mutluyum diyemiyorum. Bence kadn ve erkek arasndaki o duygusal bada aryorum. Kiinin maddi durumu yerindeyse geçimini iyi artlarda salayabiliyorsa mutludur. Ekonomik artlar ortada zaten hal böyle iken mutluluktan söz edilemez. Maddiyattan sonra bunu eitilmede sralayabiliriz iyi bir yerde eitim gören biri ve kenar mahalle okulunda eitim gören biri ayn artlarda deil. Sokaklar sevgisiz ve saygsz insanlarla dolup tayor bütün bunlar üzüntü kaynadr. Mutlu olabilmek için kiinin de kendini tanmas bilmesi lazm kiiler kendilerini deitirmedii sürece toplumu da deitiremez. Bizim mutsuzluumuzun asl kayna toplumda yaanan bu tür olumsuzluklardr.

MUTLULUK BZM çN DÜNYADA BARITIR

Abdülkadir Arkan, Mutlu olabilmek için çalyoruz ama karln ne yazk ki alamyoruz. Kriz piyasas hepimizi zor artlarn yükü ile zorluyor. Ben fotorafçym para kazanmak için bu scak havada günein altnda üç kuru kazanabilmek ve aileme bakabilmek için çalyorum yinede mutlu olmak için elimden geleni yapyorum. Piyasalar durgun vatanda perian halde, dolarn yükselmesi ve frsatçlarn da bu durumu öne sürüp halk daha da güç duruma düürüyor. Bar olursa savalar biterse ve kan dökülmezse ite biz o zaman mutlu oluruz. Mutluluk her zaman para demek deil bizim için dünyada bartr.

YAPILAN ZAMLARDAN DOLAYI MUTLU DELM

Mehmet Yeil,Yaplan zamlar ve yaanan krizden dolay mutlu deilim. Hepimiz madur durumdayz. Kendimden örnek veriyim çalmyorum iim yok ve geçimimi salayamyorum. Evde üç çocuum var, her ey oldukça pahall ve alacak maddi gücüm yok. Dolar da bahane eden frsatçlar vatandalar madur ediyor. ki ay önce torbas yetmi lira olan un imdilerde 95 lira olmu bunun dolarla bir ilgisi yok ki. Asgari ücret alan bir kii evine nasl bakabilir nasl kira ödeyebilir bunlar yaayp gördükçe mutsuz oluyoruz.

çOK EGOLU OLMAK MUTSUZLUA SEBEP OLUR

Öznur Yldrm,Bence mutluluk an yaayp hayattan zevk almaktr. Ben de böyle yaayarak mutlu oluyorum. nsann kendini mutlu hissetmesi için egolarn bir kenara brakmas lazm. Kii egosunu bir kenara brakabilirse mutlu olur. çok egolu olmak mutsuzlua sebep olur.

Ana Sayfaya Git