Mutlu'nun ablasını öldürmüştü

Mutlu Kaya'nın ablasını öldüren erkek arkadaşının yargılanmasına başlandı.

Haberler 22.04.2021 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Televizyon kanalndaki ses yarmasyla tannan ve 6 yl önce erkek arkada tarafndan silahla vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum braklan Mutlu Kayann ablas Dilek Kayann öldürülmesine ilikin arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle erkek arkadann yarglanmasna baland.

Diyarbakr 12. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuklu sank Yusuf çalkan hazr bulunurken, tekerlekli sandalyeyle Mutlu, annesi Hanm, ablas Songül Kaya ve taraflarn avukatlar katld.

Söz konusu olaya ilikin savunma yapan sank çalkan, Dilek Kaya ile sevgili olduklarn ve olay gecesi evine yemek için gittiini ileri sürdü.

Dilek ile o gece film izledikten sonra kskançlk yüzenden tartmaya baladklarn iddia eden çalkan, ifadesinde unlar kaydetti:

Bana küfür etmeye balad. Önceden sosyal medya hesabma bakyordu. Sinir krizi geçirdi. Sesler yükselince binadaki sakinlerden biri ikayet eder diye sakinlemesini bekledim. Dilek mutfaa doru gitti ve bana bardak frlatt. Bana ve kendisine zarar vermemesi için tabancam yanma almak istedim. Bouma srasnda silah ate ald. Bata kendimi vurdum sandm. Ayaklarm kan oldu. Yere dütük ikimizde. Alkol almtk. Etraf kan oldu. Bir dakika karsnda oturdum. Gözlerimi kapattm açtm gerçek olamaz dedim. Dilekin vurulduunu anlaynca sonra kendime ate ettim. Baylmm yerden kalktm an hatrlyorum. Ayldmda Dilek yerdeydi. Kafamdan kan aktn hissettim. Baka bir ey hatrlamyorum. Ate ettiim silah asker olduum için kullandm silahmdr. 13-14 ay beraberliimiz vard. Tarttmz oluyordu, ilk kez bu kadar sinirli olduunu görmütüm. Silahn tetik emniyetini kapatmay unutmuum. Olay yerinde neden 4 kovan olduunu hatrlamyorum.

Bende daha önce erkek iddetine ve tekerlekli sandalyeye maruz kaldm

Durumaya katlma talebi bulunan Mutlu Kaya ise Bende daha önce erkek iddetine ve tekerlekli sandalyeye maruz kaldm. Ablam ölmeden birkaç hafta önce telefon konumasna ahit oldum. Sann ona iddet uyguladn ve onu ölümle tehdit edildiini duymutum. 3-4 ay önce sevgili olduklarn duymutum. Son zamanlarda morali bozuktu ve sürekli alyordu. Bazen bizde bazen de kendi evinde kalyordu. Sanktan ikayetçiyim. dedi.

Anne Hanm ve maktulün ablas Songül Kaya da sanktan ikayetçi olduklarn ve cezalandrlmasn talep etti.

Durumada dinlenen tank Serkan Sar ise olay gecesi arkadalaryla evde okey oynamak için sank Yusufu aradklarn anlatarak, Hakknz helal edin. Dilek uyan akm bu bir rüya diye sesini duyduk. Daha sonra olayn bu ekilde yaanldn örendik. ifadelerini kulland.

Cumhuriyet savcs, mütalaasnda sann tutukluluk halinin devam yönünde görüünü bildirdi.

Kaya ailesinin avukatlar sann cezalandrlmasn, sann avukatlar ise olayn kazayla meydana geldiini savunarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sank çalkann tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

stenilen ceza

ddianamede, Dilek Kayay tabancasyla öldüren sank Yusuf çalkan hakknda kasten öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas isteniyor.

Merkez Kayapnar ilçesinde 22 Mart 2020de TOK sosyal konutlardaki evinde Dilek Kaya (35) ile erkek arkada Yusuf çalkan (29) arasnda çkan tartma sonucu Kaya tabancayla vurularak öldürülmütü.

Ana Sayfaya Git