Naki'ye tazminat!

AİHM Türkiye'yi mahkum etti: Ankara Deniz Naki ve Amed Spor'a tazminat ödeyecek

Haberler 19.05.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa nsan Haklar Mahkemesi (AHM), Amedsporun eski futbolcusu Deniz Nakinin bavurusunda Türkiyeyi haksz buldu

Avrupa nsan Haklar Mahkemesi (AHM), Galatasarayn eski Bakan Yardmcs Sedat Doan, Amedsporun eski futbolcusu Deniz Naki ve hakem brahim Tokmakn ifade özgürlüü ile adil yarglanma haklarnn ihlal edildii yönünde karar verdi.

Euronewsin haberine göre AHM, üç davada Avrupa nsan Haklar Sözlemesinin adil yarglanma hakkna ilikin 6. maddesinin ihlal edildii sonucuna vard. Mahkeme ayrca, ifade özgürlüüne ilikin Sözlemenin 10. maddesinin ihlal edildiini tespit etti.

Kararda Türkiyenin Deniz Naki ve Amed Sportif kulübüne 6.058 euro, manevi zarar için oyuncuya 2.000 euro, kulübe ise 6.000 euro ödenmesine hükmetti.

DENZ NAK TFFDEN NEDEN CEZA ALMITI?

Amedspor, 31 Ocak 2016 tarihinde deplasmanda karlat Bursasporu 2-1 yenerek sahadan galip ayrlm ve çeyrek finale yükselmeye hak kazanmt.

Oynanan müsabakann ardndan Amedspor oyuncularndan Deniz Naki, sosyal medya hesabndan Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize kar yürütülen bu kirli oyundan alnmzn ak ile çktk! Böylesi zor bir dönemde halkmza ufak da olsa umut olabilmenin mutluluunu ve gururunu yayoruz. Amedspor olarak boynumuzu emedik ve emeyeceiz de. Biz özgürlüe olan inancmz ile çktk sahaya ve kazandk. çünkü biz özgürlüe ve umuda fidanlarmz ektik! Bizi yalnz brakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçlarmza, aydnlarmza ve halkmza teekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarmzda 50 günden fazladr süren zulümde hayatlarn kaybeden ve yarallarmza adyoruz armaan ediyoruz. Her bij Azad mesajn paylamt.

TFF Tahkim Kurulu, bu paylamn ideolojik propaganda ve sportmenlie aykr bularak Deniz Nakiye 12 resmi müsabakadan men cezas verirken, kulübü Amedspora ise 19 bin 500 lira para cezas kesti.

O tarihten sonra, Türkiyedeki yasalar gerei üst mahkemeye bavuru hakk tkanan Naki ve Amedsporun avukatlar, konuyu AHMye tamt.

Ana Sayfaya Git