'Namus için öldürdüm!'

Adıyaman'dan Diyarbakır'a gelip, tartıştığı kız kardeşini öldürdü. 3 yıldır evden uzak kalan ablasını Diyarbakır'da kurşun yağmuruna tutarak, öldürdü. Merve Aslan'ı katleden kardeş Mustafa Aslan "namus için öldürdüm" dedi.

Haberler 22.10.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamandan Diyarbakra gelen 21 yandaki Mustafa Aslan, 3 yldr eve gelmeyen ablas Melek Aslan Yeniehir ilçesindeki Sanat sokanda, kurun yamuruna tuttu. 4 el ate ederek kz kardeini öldüren Aslan, polise verdii ifadesinde ablasn ailesinin namusuna leke getirdii için öldürdügünü söyledii örenildi.

ADIYAMANDAN DYARBAKIRA GELD

Olay dün öle saatlerinde merkez Yeniehir ilçesindeki Kooperatifler Mahallesindeki Sanat Sokanda meydana geldi. 21 yandaki Mustafa Aslan, iddiaya göre 3 yldr eve gelmeyen ablas Melek ile bulumak için Adyamandan Diyarbakra geldi. Sanat Sokanda ablas Melek ile görüen Mustafa Aslan, burada tantmaya balad.

KURUN YAMURUNA TUTTU

Aslan, üzerinde tad tabancay ateleyerek, ablas Meleki kurun yamuruna tuttu. Bandan ve gösünden 4 kurunun isabet ettii genç kadn Aslan kanlar içerisinde yere yld. çevredeki vatandalarn ihbar üzerine, olay yerine çok sayda polis ekipleri sevk edildi Melek Aslan, çarlan ambulansla hastaneye götürülürken yolda tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

NAMUS çN ÖLDÜRDÜM DEM

Olay sonrasnda Mustafa Aslan elindeki silahla birlikte polis tarafndan gözaltna alnd. l Emniyet müdürlüü Cinayet ubesine götürülen Aslann ifadesi alnd. Aslann polise verdii ifadesinde, ablasn ailesinin namusuna leke getirdii için öldürdüünü söyledii örenildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan hastanede salk kontrolünden geçirilen Aslan, çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.

TERK ETT ERKEK ARKADAI ALESN ARAMI

Edinilen bilgiye göre, Melek Aslan, Dicle Üniversitesi Matematik Bölümünden geçen yl mezun oldu. Aslan, ayn dönemde de Sakaryada yaayan Orhan V. ile tant. Evlilk karar alan ikili, birbirlerinin aileleriyle tant. Bu süreçte genç kz, Sakaryaya gitti. Ancak ileri nedeniyle sk sk Almanyaya giden Orhan V., kskançlk krizleri yaamaya balad.

1 AY ÖNCE UZAKLATIRMA KARARI ALDIRMI

Bir yandan da KPSSye hazrlanan Melek, son olarak Orhan V. ile bir kafeteryada bulutu. Bu srada genç kz, cep telefonundan bir erkek arkada arad. Orhan V. ise yeniden kskançlk krizine girip, Meleki tehdit etmeye balad. Melek Aslan da tehditlerinden dolay Orhan V. hakknda Sakarya Emniyet Müdürlüüne ikayetçi oldu. Eski sevgilinin tehditleri bitmeyince de genç kz, yaklak 4 ay önce Diyarbakra döndü. Orhan V. burada da Melekin peini brakmad. Melek, yaklak 1 ay önce Orhan V. hakknda suç duyurusunda bulup, koruma ve uzaklatrma karar aldrd. Aslan o dönemde verdii ifadesinda Sakaryada yaayan Orhan V. ile yaklak bir yl önce tantm. Sevgili olduk. Beni ailesiyle tantrd. Evlerine gidip, geliyordum. Ben de Orhan ailemle tantrdm, evlenecektik. Mezun olduktan sonra Orhan beni Sakaryaya çard. Ailemden habersiz yanna gittim. Kz yurdunda kalmaya baladm. KPSSye de hazrlandm. Orhan, Almanyada i yaptndan sk sk oraya da giderdi. Orhanla Sakaryada bir kafede otururken bir erkek arkadam arad. Açmamam istedi. Benden üphelendi ve kskand. Bunun üzerine tartmaya baladk. Beni tehdit edince Sakaryada emniyete giderek ikayetçi oldum. Sonrasnda da tehdit ve antajlar devam etti. Bunun üzerine tekrar ikayetçi oldum. Sosyal medya hesaplarm kapattm. Telefonumdan kendisini engelledim ve 3 ay önce tekrar Diyarbakra geldim.

ALEME NE ANLATTIYSA TEPK GÖSTERP RTBATI KESTLER

Melek ifadesinde, süreci öyle anlatm Orhan bana ulaamaynca aileme ulam. Ne söylediini bilmiyorum ama ailem beni arad ve tepki verdi. Sonrasnda da ailem benimle irtibat kesti. Ancak Orhan peimi brakmad. Telefonumdan arayarak çekili kazandm söylediler. Bir otele davet ettiler. Gittiimde Orhan oradayd. Kendisiyle görütüm. Tekrar tartmaya baladk. Beni darbedince tekrar ikayetçi oldum. Sonrasnda yine Diyarbakrda defalarca karma çkt. Sosyal medya üzerindeki hesaplarmdan tehdit ve antajlara devam etti. fadesi alnan Orhan V.nin ise, Melek Aslan eski sevgilim olur. Kendisine 30 bin euro vermitim. Onu istediim için böyle yalanlarla benden ikayetçi oldu dedii örenildi.

Ana Sayfaya Git