Nazar değmesin!

SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre, aşılamada yüzde 64,3 ile turuncu listede yer alan Diyarbakır’daki Covid-19 servisinde, 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 10 hasta kaldı. Vaka sayılarının düşmesiyle kentte Covid-19 hastalarına hizmet veren tek yer olarak kalan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, diğer kliniklerde normale döndüklerini belirtip, "187 yoğun bakım vakası olan dönemlerden 4 yoğun bakım hastası olan döneme geçtik. Şu an 1 klinik, koronavirüs hizmeti veriyor" dedi.

Haberler 18.04.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn haftalk koronavirüs risk haritasnda; vaka saysnda 100 binde 36,01, alama orannda ise yüzde 64,3 ile turuncu listede yer alan Diyarbakrda vaka saylarnn dümesiyle Covid-19 hastalarna hizmet veren tek yer, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi kald. 1 klinikte sadece Covid-19 hastalarna hizmet verilirken, dier klinikler, normale döndü. Kent genelinde yaplan Covid-19 testlerinde ise vaka says, ortalama 50 kiiye dütü.

HASTA SAYISI DÜTÜ

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, hastanenin 2 yldr pandemi ile mücadele ettiini dile getirerek, Hepimizin ard, beklemediimiz bir virüstü. lk günlerde virüsü tanma ve tedavi gelitirme adna nasl bir yol izleyeceiz, diye bocalamtk. Son 2 yldr büyük mücadele verdik ve bu mücadelede binlerce hasta ayakta veya yatarak tedavi edilerek gönderildi. 187 youn bakm vakas olan dönemlerden u anda 4 youn bakm hastas olan döneme geçtik. Serviste yatan hastalarmzla birlikte toplam 10 Covid hastamz var yani Gazi Yaargilde u an bir klinik koronavirüs hizmeti verirken kalan dier klinik ve polikliniklerimizde Covid dnda hizmetlerimizi yürütüyoruz.

MUTLULUK VERC ORAN

Geldiimiz nokta bizim için çok iç açc, mutluluk verici bir durum. nallah bir daha pandemi belasyla boumayz çünkü artk 2022 baharnda istiyoruz ki sal gelitirme adna planlamalar yapalm. Covid vakalarmzda baya bir azalma var. Diyarbakr için günlük 40-50 civar bir pozitiflik var. Bunlar da çok hafif bir ekilde grip, nezle gibi atlatyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git