Neden düştü

Suriye'de muhaliflerin bulunduğu İdlib'i bombalamak için Lazkiye Üssü'nden havalanan Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait tek kişilik MİG 21 tipi savaş uçağının önceki akşam saatlerinde Hatay'a düşmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberler 06.03.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayn merkez Antakya lçesine bal Yaylack Mahallesi krsalndaki Amanos Da eteklerine düen uçan enkaznn bulunduu bölgeyi jandarma, güvenlik çemberine ald. Suriye snrn yaklak 50 kilometre uzaklkta bulunan enkazda, aralarnda Rus uzmanlarn da bulunaca uluslararas kaza krm ekibinin inceleme yapaca ve uçan düme nedeninin bu incelemede kesinleecei belirtildi.

Suriye sava uçann düme nedeni olarak biri dlibdeki muhaliflerin yerden açt atele isabet almas, dieri ise yldrm isabet etmesi olarak gösterildi. dlibdeki muhalif kaynaklar uçan yerden açtklar atele isabet aldn açklad. Suriye semalarnda vurulan uçan, 50 kilometre uzaklktaki Antakyaya kadar mesafe kat etmesi zayf ihtimal olarak deerlendirildi.

Buna karn Hatay ve çevresinde dün havann gök gürültülü iddetli yal olmas, uçan yldrm isabet etmesi sonucu dütüü ihtimalini güçlendirdi. Uzmanlar, yldrm isabet etmesiyle elektronik sistemleri devre d kalan uçan, pilotun paraütle atlamasnn ardndan bu kadar mesafeyi kat etmesinin normal olduunu söyledi.

YARALI PLOT UYUTULUYOR

Hatayda önceki gün saat 18.30 sralarnda düen Suriye sava uçan paraütle atlayan pilotu Albay Mehmet Sufhana, bu sabaha kar ulald. Jandarma Özel Harekat timleri, Altnözü lçesine bal Fatikli Mahallesi krsalnda önce parçalanan paraütü buldu, saat 04.30da da Pilot Albay Sufhan, 500 metre uzaklkta ve Suriye snrna yaklak 6 kilometre uzaklkta yaral ve bitkin halde buldu.

Bilinci yerinde olan 56 yandaki Suriyeli Pilot Albay Mehmet Sufhan, önce Altnözü Jandarma Komutanlna getirildi, buradan da ambulansla Hatay Devlet Hastanesine sevk edildi. Belinde krklar olan ve omurilii zedelenen Pilot Albay Sufhan, tedaviye alnd. Beyin Cerrahi Servisinde uyutulan Pilot Albay Sufhann uyutulduu ve ilerleyen saatlerde ameliyata alnaca belirtildi.

DLB KIRSALINI VURACAKTIM

Düen sava uçann pilotunu arama çalmalarna da katlan mahalle muhtar Gür, AA muhabirine yapt açklamada, dün akam saatlerinde paraütle atlayan birini gördüklerini ve emniyet görevlilerine bilgi verdiklerini belirterek, gelen ekiplere de yardmc olduklarn söyledi.

Önce paraütün bulunduunu anmsatan Gür, Aramalar paraütün bulunduu bölgeye kaydrld. Akam saatlerinde balayan çalmalar gece 02.30 sularnda netice verdi ve pilot bulundu. Pilot, paraütün bulunduu yerden itibaren yaklak 500 metre mesafeye kadar yürümü. Hafif yaralanmt. Hemen ambulansa konularak hastaneye kaldrld. ifadelerini kulland.

Polis, jandarma ve halkn i birliiyle pilotu tarla yolunun kenarnda otururken bulduklarn vurgulayan Gür, sosyal medyada yer alan pilotun darbedildiine dair iddialarn kesinlikle gerçei yanstmadn sözlerine ekledi.

PLOT ADE EDLECEK M

Babakan Yardmcs Nurettin Canikli düen uçan pilotuyla ilgili, Olay daha çok taze, karar önümüzdeki günlerde verilecek. dedi. Babakan Yardmcs Nurettin Canikli, Hataya düen sava uçann pilotunun Suriyeye iadesiyle ilgili, çinde bulunduumuz an itibaryla pilotun tedavisi devam ediyor. Bütün olay netletikten sonra buna ilikin karar da verilecek ama u an olay çok taze. Hangi amaçla ve nasl Türkiye snrlarna dütüü uçan, pilot da dahil atlad, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduu hususlar bütün açklyla ortaya çktktan, netlik kazandrldktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek. dedi.

Ana Sayfaya Git