Nehir islah edilecek!

Vali Güzeloğlu, "Yapılacak çalışmayla Dicle Nehri yatağı tamamen ıslah edilecek. Bu kötü görüntü ortadan kaldırılacak." dedi.

Haberler 17.11.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, Dicle Nehri yatann Silvan Köprüsünden Hashavar çaynn birleim noktasna kadar olan 21 kilometrelik bir ksmnn temizlenerek, slah edileceini açklad. Güzelolu, Dicle Nehri yatann büyük bölümünde adacklar, gelii güzel aaç dikimleri, sal sollu sazlklar, nehir yatan daraltm. Yer yer su ve çamur birikintilerinin olumasna neden olmutur. Yaplacak çalmayla Dicle Nehir yata, tamamen slah edilecek. Bu kötü görüntü, ortadan kaldrlacak dedi.

DCLE NEHRNN SLAH EDLMES

Diyarbakrda, Dicle Nehri Deerlendirme Toplants düzenlendi. Devlet Su leri (DS) Bölge Müdürlüünde yaplan toplantya Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Cumali Atilla, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir ve DSK Genel Müdür Vekili Sadk Elelçi ile kurum müdürleri katld. Vali Güzelolu, Dicle Nehri yata kapsamnda yaplmas planlanan çalmalarla ilgili bir araya geldiklerini söyledi. Nehrin, Diyarbakrn hayat kayna olduunu belirten Güzelolu, unlar söyledi:

BÜYÜK BR ZENGNLK AKIYOR

Dicle Nehrinin zenginlik, güzellik ve bir kültür olarak korunmas, bu perspektifte tüm çalmalarmzn, Diyarbakrda gerçekletirdiimiz dier çalmalar gibi örnek bir çalma boyutuna ulamas temel amacmzdr. Bugün itibariyle Dicle Nehri yatann büyük bölümünde adacklar, gelii güzel aaç dikimleri, sal sollu sazlklar, nehir yatan daraltm ve yer yer su ve çamur birikintilerinin olumasna neden olmutur. Yaplacak çalmayla Dicle Nehri yata, tamamen slah edilecek. Bu kötü görüntü, ortadan kaldrlacaktr. üphesiz sadece olumsuzluun giderilmesi anlamnda deil; Dicle Nehrinin tanzim edilmi, kesit içerisinde doal güzellii ve görsellii de böylelikle ortaya çkarlm olacaktr. Bu projenin gerçeklemesi u an itibaryla çevre ve ehircilik Bakanl ve Büyükehir Belediye Bakanlmzn gündeminde olan ve büyük bir oranda çalmalar tamamlanan Dicle Vadisi projesiyle bütünleecek.

Silvan Köprüsünden balayacak çalmalarn, 5 kilometrelik güzergahta Hashavar çay ile birleme noktasna kadar devam edeceini anlatan Vali Güzelolu, öyle devam etti:

5 KLOMETRELK GÜZERGAH

Dicle Nehrinin yatak tanzimi, Silvan Köprüsünden 5 kilometre Hashavar çay birleim noktasna kadar 21 kilometrelik bir ksm kapsayacaktr. Bu açdan 3 proje eklinde devam edecek Dicle Nehri projemiz, inanyorum ki bittii zaman hem görsel olarak hem de Dicle Nehri Vadisi projesi kapsamnda, bugün büyükehrimizle bütünleen Hevsel Bahçeleri ve krklar da dediimiz UNESCO mirasnn ve Diyarbakr tarihi geçmiinin çok önemli deerleriyle bütünlemi olacaktr. üphesiz olas takn zararlarnn böylelikle önlenmesi de gerçeklemi olacaktr. Diclenin var olduundan bugüne olduu gibi bir hayat pnar olmas, doal bir güzellik sunmas bu perspektifte Diyarbakr ve ülkemizin için deerleriyle korunmas temel amacmzdr. Devam eden dier tüm projelerde olduu gibi insana saygy esas alan ve insan merkezli bir yönetim ve kalknma anlayn amaçlayan bir perspektifte Diclenin bugüne kadar eksik kalan ihmal edilen, kirlenen ve kirletilen bütün olumsuzluklarndan arndrlmas da amacmzdr.

Ana Sayfaya Git